Најави се
x
ПРИЈАВИ РЕСТОРАН
Национални ресторани > Скопје

Ресторан Дукат

  Галерија:
  Опис

  Ресторани звезди се раѓаат во Македонија. Некои од нив посетивме на задоволство на нашите сетила, и несебично ќе ја поделиме тридневната гастрономска авантура со Вас.

  Почнавме со рибја чорба во новата национална гостилница Дукат послужена во традиционално котле кое потсетува на сцените од Македонски народни приказни, вистинска македонска уметност на подготовка, убава структура на фондот, не премногу густа, со парчиња црвена пастрмка внимателни исчистени.

  Продолживме со галичко мезе,комбинација од овчо полномасно сирење со свилена структура и зреен остар, мудар галички кашкавал во комбинација со пита и макало. Старата и сто пати потврдена рецептура на свинска коленица не занеме. Мека текстура на месото омекната на трпелив начин со долго варење на тивок оган па печена,прелиена со фин редуциран кафеав сос од коски.

  Во Дукат придржувани од соодветно избрана музика, завршивме со карамелизирана дуња која ја симболизираше душата на македонската вредна жена изладена со топка висококвалитетен сладолед од ванила.

  Инфо

  Ресторан Дукат

  Адреса: Теодосиј Гологанов 79
  Е-пошта: gostilnicadukat@gmail.com
  Места за седење (внатре): 140
  Места за седење (надвор): 80
  Картички: Visa,MasterCard,Maestro
  Јазици: Англиски
  Паркинг: 50
  Работно време: 08:00 - 24:00 / 08:00:01:00
  Вид на музика: Акустична, Староградска
  Датум на отворање: 01.01.2003
  Посети на web страницата: 33078
  Безжичен интернет пристап (WiFi)
  Локација
  Во моментов нема ниту еден коментар!
  Одберете начин кој највеќе ви одговара и
  РЕЗЕРВИРАЈТЕ
  Може да одберете опција
  и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
  Или јавете се на:
   Галерија:
   Опис

   Ресторани звезди се раѓаат во Македонија. Некои од нив посетивме на задоволство на нашите сетила, и несебично ќе ја поделиме тридневната гастрономска авантура со Вас.

   Почнавме со рибја чорба во новата национална гостилница Дукат послужена во традиционално котле кое потсетува на сцените од Македонски народни приказни, вистинска македонска уметност на подготовка, убава структура на фондот, не премногу густа, со парчиња црвена пастрмка внимателни исчистени.

   Продолживме со галичко мезе,комбинација од овчо полномасно сирење со свилена структура и зреен остар, мудар галички кашкавал во комбинација со пита и макало. Старата и сто пати потврдена рецептура на свинска коленица не занеме. Мека текстура на месото омекната на трпелив начин со долго варење на тивок оган па печена,прелиена со фин редуциран кафеав сос од коски.

   Во Дукат придржувани од соодветно избрана музика, завршивме со карамелизирана дуња која ја симболизираше душата на македонската вредна жена изладена со топка висококвалитетен сладолед од ванила.

   Локација
   Инфо

   Ресторан Дукат

   Адреса: Теодосиј Гологанов 79
   Е-пошта: gostilnicadukat@gmail.com
   Места за седење (внатре): 140
   Места за седење (надвор): 80
   Картички: Visa,MasterCard,Maestro
   Јазици: Англиски
   Паркинг: 50
   Работно време: 08:00 - 24:00 / 08:00:01:00
   Вид на музика: Акустична, Староградска
   Датум на отворање: 01.01.2003
   Посети на web страницата: 33078
   Безжичен интернет пристап (WiFi)   Во моментов нема ниту еден коментар!
   Одберете начин кој највеќе ви одговара и
   РЕЗЕРВИРАЈТЕ
   Може да одберете опција
   и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
   Или јавете се на:
   02 3085600 локал 965
   РЕЗЕРВИРАЈ