Гастро Патрола

Ресторан Буре

Свинска коленица

Ресторан Два Елена

Тартар бифтек

Ресторан Стара Куќа

Свинско филе во сос од бадеми

Ресторан Ѕвезден Океан

Пелмени, Димено свинско месо

Ресторан Бела Виста

Њоки Салмоне

Ресторан Софра Вељанов

Свинско месо со праз и сува пиперка

Гостилница Дома

Барска тава - свинско во земјена тава со сос од печурки

Ресторан Воденица Мулино

Гастрономска бомба која ви ги буди сите сетила

Ресторан Бисера Ив

Убаво и за очи и за желудник

Ресторан Скопски Мерак

Дебармаалска приказна со среќен крај

Идадија М

Градска кафеана која пулсира секој миг

Ресторан Дариа

Урбано кафеанче со малку поинаков стил

Ресторан Пивница Ан

Ресторан во духот на минатото за задоволување на сите сетила

Ресторан Ѕвезден Океан

Патување до Кина и назад со врвни традиционални кинески јадења

Баба Цана Водно

Магично место на падините на Водно

Спортска Меана

Спортска меана за спортско-гастрономски мераци

Ресторан Лангуста

Шаренолик морски свет на маса што ви ги буди сетилата за вкус

Ресторан Фиш

Чувство на среќа, радост и ведро расположение измешано со гастрономско задоволство

Дистрикт Бар и Ресторан

Ресторан во кој имаш чувство како да си на светски настан