За Нас

Ресторани звезди се раѓаат во Македонија. Некои од нив посетивме на задоволство на нашите сетила, и несебично ќе ја поделиме тридневната гастрономска авантура со Вас.

Почнавме со рибја чорба во новата национална гостилница Дукат послужена во традиционално котле кое потсетува на сцените од Македонски народни приказни, вистинска македонска уметност на подготовка, убава структура на фондот, не премногу густа, со парчиња црвена пастрмка внимателни исчистени.

Продолживме со галичко мезе,комбинација од овчо полномасно сирење со свилена структура и зреен остар, мудар галички кашкавал во комбинација со пита и макало. Старата и сто пати потврдена рецептура на свинска коленица не занеме. Мека текстура на месото омекната на трпелив начин со долго варење на тивок оган па печена,прелиена со фин редуциран кафеав сос од коски.

Во Дукат придржувани од соодветно избрана музика, завршивме со карамелизирана дуња која ја симболизираше душата на македонската вредна жена изладена со топка висококвалитетен сладолед од ванила.

Теодосиј Гологанов 79

Login

Внесете го вашиот број и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот бесплатно

или јавете се на

+389 2 3085 600 лок 965

Овој ресторани не прима онлајн резервации, No reservations Користете ја услугата Бесплатен повик.

Одберете датум

Одберете термин

Одберете гости

Login

Детали

Адреса Адреса: Теодосиј Гологанов 79
Места за седење (внатре) Места за седење (внатре): 140
Места за седење (надвор) Места за седење (надвор): 80
Паркинг Паркинг: 50
Картички Картички: Credit cards Credit cards
Домашни миленици Домашни миленици: Не
Пристапно Пристапно: Да
Бесплатно Wifi Бесплатно Wifi: Да
Јазици Јазици: Англиски
Музика Музика: Акустична, Староградска
Отворен на Отворен на: 01.01.2003
Посети Посети: 37389

Понеделник 08:00 - 00:00 Нема настани

Вторник 08:00 - 00:00 Нема настани

Среда 08:00 - 00:00 Нема настани

Четврток 08:00 - 00:00 Нема настани

Петок 08:00 - 01:00 Нема настани

Сабота 08:00 - 01:00 Нема настани

Недела 08:00 - 00:00 Нема настани

Мени

360° Преглед и Локација

Контакт