За Нас

Изградена во далечната 1836 година, ова е најстарата градска куќа во Македонија која сеуште е во функција, куќа која претставува национално богатство кое сведочи за историјата на македонската куќа и нејзината автентичност, куќа-музеј заштитена од прв степен "Завод за заштита на спомениците и културата на РМ".

Изградена од дрво и од камен, со оригинални резбани тавани, оваа куќа била дом на 6 поколенија на фамилијата Јовановиќ, а денес претставува прекрасен национален ресторан со извонреден, топол и пред се, традиционален старо-македонски амбиент.

Додека се воодушевувате од убавината на амбиентот збогатен со хортикултурата во дворот и звуците на фонтаната, Вашата душа ќе ја галат нежните звуци на националните музички инструменти кавалот и гајдата, придружувани со виолината, гитарата и хармониката. Нашата лична карта и препознатлив белег е пред се националната храна, исклучително здрава храна подготвена на традиционален начин во фурна на дрва, како и во најсовремена кујна опремена по HACCP систем.

Подготвуваме најразлични коктели и шведски маси, организираме прослави и забави, како и менија за групи. Само ако не посетите, ќе можете да се уверите.

Повелете, Ве очекуваме.


Булевар Филип Втори бр. 14

Препорачуваме онлајн резервација
* добивате одговор од ресторанот во рок од неколку минути
Добивате: попусти, поени за вредносен ваучер, можност за оценка и коментар

Овој ресторан не прима online резервации, No reservations Јавете се директно во ресторанот

Одберете датум

Одберете термин

Одберете гости

Login

Детали

Адреса Адреса: Булевар Филип Втори бр. 14
Места за седење (внатре) Места за седење (внатре): 120
Места за седење (надвор) Места за седење (надвор): 150
Паркинг Паркинг: 30
Картички Картички: Credit cards Credit cards Credit cards
Домашни миленици Домашни миленици: Не
Пристапно Пристапно: Да
Јазици Јазици: Англиски
Музика Музика: Староградска
Отворен на Отворен на: 01.01.2005
Посети Посети: 156504

Понеделник 08:00 - 00:00 Нема настани

Вторник 08:00 - 00:00 Нема настани

Среда 08:00 - 00:00 Нема настани

Четврток 08:00 - 00:00 Нема настани

Петок 08:00 - 01:00 Нема настани

Сабота 12:00 - 01:00 Нема настани

Недела 12:00 - 22:00 Нема настани

Мени

360° Преглед и Локација

Коментари

4.3

Храна4.5

Услуга4.1

Амбиент4.5

Цена3.9

Последни коментари

Aleksandar Spasovski на 29.10.2018 коментирано:
Прв и прав избор!

Оцена4.75
Васко Марковски на 01.11.2018 коментирано:
Резервацијата беше за мои гости од САД. Гостите беа многу задоволни - од храната, од амбиентот, од услугатаи од флексибилноста кон нивните барања. Ме радува што направив добар избор.

Оцена5
Dejan Zerajic на 24.03.2019 коментирано:
Храната извонредна, услугата многу добра, немам никакви забелешки, освен највисоки оценки.

Оцена4.25
Мишко Милев на 20.09.2019 коментирано:
Коментар

Оцена4.5
Елизабет Бартон на 27.10.2019 коментирано:
Excellent restaurant for traditional Macedonian food and great Macedonian wine selection.

Оцена5
Bedzet Demirov на 17.11.2019 коментирано:
Mnogu dobra usluga, jadenjeto mnogu dobro ambientot perfekten

Оцена4.5
Ivica P. на 30.12.2019 коментирано:
Одлична храна, врвна услуга

Оцена5
Marina на 30.12.2019 коментирано:
одличен амбиент и превкусна храна

Оцена5
Ljupco на 28.08.2020 коментирано:
mnogu dobra usluga

Оцена4
Ljupco на 28.08.2020 коментирано:
mnogu dobra usluga

Оцена3
Ljupco на 28.08.2020 коментирано:
dobra usluga

Оцена3.25
Svetlana Gligorovska на 16.10.2020 коментирано:
Прекрасен ресторант, преубав амбиент и одлична храна

Оцена5
Emilija Stevanovikj на 03.04.2022 коментирано:
Grne so jagnesko meso, prevkusno!

Оцена3.75
Svetlana Gligorovska на 09.05.2022 коментирано:
Preubav restoran, odlicna usluga i prijaten ambient

Оцена4.75
Denicija Stojanovska на 09.01.2023 коментирано:
Музика само на поедини маси, келнерите беа нељубезни и неуслужливи.

Оцена2.5

Контакт