Најави се
x
ПРИЈАВИ РЕСТОРАН
Национални ресторани > Скопје

Ресторан Стара куќа

  Галерија:
  360°
  Опис

  Изградена во далечната 1836 година, ова е најстарата градска куќа во Македонија која сеуште е во функција, куќа која претставува национално богатство кое сведочи за историјата на македонската куќа и нејзината автентичност, куќа-музеј заштитена од прв степен "Завод за заштита на спомениците и културата на РМ".

  Изградена од дрво и од камен, со оригинални резбани тавани, оваа куќа била дом на 6 поколенија на фамилијата Јовановиќ, а денес претставува прекрасен национален ресторан со извонреден, топол и пред се, традиционален старо-македонски амбиент.

  Додека се воодушевувате од убавината на амбиентот збогатен со хортикултурата во дворот и звуците на фонтаната, Вашата душа ќе ја галат нежните звуци на националните музички инструменти кавалот и гајдата, придружувани со виолината, гитарата и хармониката. Нашата лична карта и препознатлив белег е пред се националната храна, исклучително здрава храна подготвена на традиционален начин во фурна на дрва, како и во најсовремена кујна опремена по HACCP систем.

  Подготвуваме најразлични коктели и шведски маси, организираме прослави и забави, како и менија за групи. Само ако не посетите, ќе можете да се уверите.

  Повелете, Ве очекуваме.

  Инфо

  Ресторан Стара куќа

  Адреса: Пајко Маало бр. 14
  Веб сајт: http://www.starakuka.com
  Е-пошта: staragradskakuka@gmail.com
  Места за седење (внатре): 120
  Места за седење (надвор): 150
  Картички: Visa,MasterCard,Maestro,American Express
  Јазици: Англиски, Италијански, Турски
  Паркинг: 30
  Работно време: 08:00 - 24:00 / 01:00
  Вид на музика: Староградска
  Датум на отворање: 01.01.2005
  Посети на web страницата: 28237
  Безжичен интернет пристап (WiFi)
  Локација
  Во моментов нема ниту еден коментар!
  Одберете начин кој највеќе ви одговара и
  РЕЗЕРВИРАЈТЕ
  Може да одберете опција
  и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
  Или јавете се на:
   Галерија:
   360°
   Опис

   Изградена во далечната 1836 година, ова е најстарата градска куќа во Македонија која сеуште е во функција, куќа која претставува национално богатство кое сведочи за историјата на македонската куќа и нејзината автентичност, куќа-музеј заштитена од прв степен "Завод за заштита на спомениците и културата на РМ".

   Изградена од дрво и од камен, со оригинални резбани тавани, оваа куќа била дом на 6 поколенија на фамилијата Јовановиќ, а денес претставува прекрасен национален ресторан со извонреден, топол и пред се, традиционален старо-македонски амбиент.

   Додека се воодушевувате од убавината на амбиентот збогатен со хортикултурата во дворот и звуците на фонтаната, Вашата душа ќе ја галат нежните звуци на националните музички инструменти кавалот и гајдата, придружувани со виолината, гитарата и хармониката. Нашата лична карта и препознатлив белег е пред се националната храна, исклучително здрава храна подготвена на традиционален начин во фурна на дрва, како и во најсовремена кујна опремена по HACCP систем.

   Подготвуваме најразлични коктели и шведски маси, организираме прослави и забави, како и менија за групи. Само ако не посетите, ќе можете да се уверите.

   Повелете, Ве очекуваме.

   Локација
   Инфо

   Ресторан Стара куќа

   Адреса: Пајко Маало бр. 14
   Веб сајт: http://www.starakuka.com
   Е-пошта: staragradskakuka@gmail.com
   Места за седење (внатре): 120
   Места за седење (надвор): 150
   Картички: Visa,MasterCard,Maestro,American Express
   Јазици: Англиски, Италијански, Турски
   Паркинг: 30
   Работно време: 08:00 - 24:00 / 01:00
   Вид на музика: Староградска
   Датум на отворање: 01.01.2005
   Посети на web страницата: 28237
   Безжичен интернет пристап (WiFi)   Во моментов нема ниту еден коментар!
   Одберете начин кој највеќе ви одговара и
   РЕЗЕРВИРАЈТЕ
   Може да одберете опција
   и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
   Или јавете се на:
   02 3085600 локал 999
   РЕЗЕРВИРАЈ