Најави се
x
ПРИЈАВИ РЕСТОРАН
Рибни ресторани > Охрид

Ресторан Острово

  Галерија:
  Опис

  Ресторанот ОСТРОВО се наоѓа на јужно источната страна на Охридското Езеро, на еден од двата острови на изворите на реката Црн Дрим во близина на манастирот Свети Наум Охридски и е опкружен со најживописната природа во поширокиот регион.

  Ресторанот Острово во текот на зимскиот период нуди капацитет за 90 лица, со можност за дополнителни 80 места на терасата, а во текот на пролета и летото целиот остров прераснува во ресторан-градина со повеќе од 500 места за посетителите.
  Во нашиот ресторан може да уживате во вкусот на македонската традиционална храна од Охридскиот регион.
  Од нашето богато мени ви препорачуваме грав, полжави, пита со спанаќ, охридско ѓомлезе, сарма, повеќе видови на риба како: пастрмка, јагула, крап и морски плодови.

  Прошетка со кајче
  Многу познато е крстарењето со кајче по 700 метри долгите извори на мајката на Охридското езеро - реката Црн Дрим. Од 45 откриени извори 30 се под вода. овие извори се дом на ендемична флора и фауна како што се вид на алги со виолетова боја и малите водни желки кои се специфични и ретки, а кај нас можат да се видат од Јуни до Октомври.

  Инфо

  Ресторан Острово

  Адреса: Свети Наум, Љубаништа
  Веб сајт: http://www.restoranostrovo.com.mk
  Е-пошта: ostrovo_svetinaum@t.mk
  Места за седење (внатре): 150
  Места за седење (надвор): 500
  Картички: Visa,MasterCard,Maestro
  Јазици: Англиски, албански
  Паркинг: 50
  Работно време: 08:00-22:00/ 08:00-24:00
  Вид на музика: Етно македонска, Инструментална и староградска
  Датум на отворање: 01.01.1960
  Посети на web страницата: 10285
  Безжичен интернет пристап (WiFi)
  Локација
  Во моментов нема ниту еден коментар!
  Одберете начин кој највеќе ви одговара и
  РЕЗЕРВИРАЈТЕ
  Може да одберете опција
  и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
  Или јавете се на:
   Галерија:
   Опис

   Ресторанот ОСТРОВО се наоѓа на јужно источната страна на Охридското Езеро, на еден од двата острови на изворите на реката Црн Дрим во близина на манастирот Свети Наум Охридски и е опкружен со најживописната природа во поширокиот регион.

   Ресторанот Острово во текот на зимскиот период нуди капацитет за 90 лица, со можност за дополнителни 80 места на терасата, а во текот на пролета и летото целиот остров прераснува во ресторан-градина со повеќе од 500 места за посетителите.
   Во нашиот ресторан може да уживате во вкусот на македонската традиционална храна од Охридскиот регион.
   Од нашето богато мени ви препорачуваме грав, полжави, пита со спанаќ, охридско ѓомлезе, сарма, повеќе видови на риба како: пастрмка, јагула, крап и морски плодови.

   Прошетка со кајче
   Многу познато е крстарењето со кајче по 700 метри долгите извори на мајката на Охридското езеро - реката Црн Дрим. Од 45 откриени извори 30 се под вода. овие извори се дом на ендемична флора и фауна како што се вид на алги со виолетова боја и малите водни желки кои се специфични и ретки, а кај нас можат да се видат од Јуни до Октомври.

   Локација
   Инфо

   Ресторан Острово

   Адреса: Свети Наум, Љубаништа
   Веб сајт: http://www.restoranostrovo.com.mk
   Е-пошта: ostrovo_svetinaum@t.mk
   Места за седење (внатре): 150
   Места за седење (надвор): 500
   Картички: Visa,MasterCard,Maestro
   Јазици: Англиски, албански
   Паркинг: 50
   Работно време: 08:00-22:00/ 08:00-24:00
   Вид на музика: Етно македонска, Инструментална и староградска
   Датум на отворање: 01.01.1960
   Посети на web страницата: 10285
   Безжичен интернет пристап (WiFi)   Во моментов нема ниту еден коментар!
   Одберете начин кој највеќе ви одговара и
   РЕЗЕРВИРАЈТЕ
   Може да одберете опција
   и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
   Или јавете се на:
   02 3085600 локал 869
   РЕЗЕРВИРАЈ