Најави се
x
ПРИЈАВИ РЕСТОРАН
Гостилници > Скопје

Меана Грош

  Галерија:
  Инфо

  Меана Грош

  Адреса: Т.Ц Лептокарија
  Е-пошта: meanagrosh@gmail.com
  Места за седење (внатре): 45
  Места за седење (надвор): 60
  Картички: Visa,MasterCard,Maestro
  Јазици: Англиски, Шпански, Грчки
  Паркинг: Слободен
  Работно време: 08:00-24:00/ 08:00-01:00
  Вид на музика: Староградска
  Датум на отворање: 11.24.2015
  Посети на web страницата: 16634
  Безжичен интернет пристап (WiFi)
  Локација
  Мени
  ЛАДНИ ПРЕДЈАДЕЊА
  • Даска Грош (300 г)
  • Пршута свинска (100 г)
  • Пршута говедска (100 г)
  • Овчо сирење (100 г)
  • Овчи кашкавал (100 г)
  • Кајмај (50 г)
  • Маслинки (100 г)
  • Пинџур (120 г)
  • Ајвар (120 г)
  • Овчавина (100 г)
  TОПЛИ ПРЕДЈАДЕЊА
  • Похован кашкавал (100 г)
  • Похована пирошка (100 г)
  • Похована зденка (30 г)
  • Поховани маслинки (100 г)
  • Поховани тиквици (150 г)
  • Похована полнета пиперка (150 г)
  • Чипс тиквици (150 г)
  • Шампињони на скара (250 г)
  • Сирење во фурна (300 г)
  • Сирење на скара (100 г) Биено сирење на скара (10f0 г)
  • Омлет по избор (300 г)
  • Сарми од лозов лист (30 г)
  САЛАТИ
  • Цезар салата (300 г)
  • Капрезе салата (300 г)
  • Туна салата (300 г)
  • Македонска салата (250 г)
  • Селска салата со сирење (300 г)
  • Туршија (200 г)
  • Пача (250 г)
  • Компир салата (200 г)
  • Домати (150 г)
  • Краставица (150 г)
  • Зелка (150 г)
  • Зелена салата (150 г)
  • Мешана салата (250 г)
  • Шопска салата (250 г)
  • Јужномакедонска салата (250 г)
  • Мимоза (200 г)
  • Таратор (200 г)
  ПРИЛОЗИ
  • Варен компир (200 г)
  • Печен Компир (200 г)
  • Помфрит (200 г)
  • Помфрит со сирење (250 г)
  • Лепиња (100 г)
  • Фурнарини (150 г)
  • Нафора (200 г)
  • Пиперче свежо
  СУПИ И ЧОРБИ
  • Телешка чорба со лепче (0.500 л)
  • Шкембе чорба со лепче (0.500 л)
  СКАРА
  • Плескавица Ала Грош (??? г)
  • Плескавица (150 г)
  • Шарска плескавица (300 г)
  • Кебап (50 г)
  • Вешалица (220 г)
  • Уштипак (?? г)
  • Свинска кременадла (220 г)
  • Телешка кременадла (350 г)
  • Увијач свински (280 г)
  • Колбас домашен (200 г)
  • Свежо ребро (300 г)
  • Телешки џигер (280 г)
  • Коктел скара (330 г)
  • Пилешки стек (200 г)
  • Пилешки ражнич со сланина (200 г)
  • Телешка кобасица свежа (??? г)
  • Димена сланина (100 г)
  • Димена вешалица (220 г)
  • Полнет пилешки стек (300 г)
  • Свинско филе на скара (250 г)
  • Ражнич Грош (350 г)
  РИБА
  • Пастрмка на скара (1 кг)
  • Крап (1 кг)
  ЈАДЕЊА ПО НАРАЧКА
  • Селско месо (300 г)
  • Телешки мускул (250 г)
  • Свинска коленица (300 г)
  • Пржено свинско филе (??? Г)
  • Похован пилешки стек (250 г)
  • Пилешки прсти (200 г)
  • Пилешки крилца (500 г)
  • Ребро во фурна (1 кг)
  • Прасечко печење на жар (1 кг)
  ПИЈАЛОЦИ
  • Alkohol (0,5)
  • Zolta lozova...
  • Zolta lozova VS...
  • Bela lozova...
  • Bovin zolta rakija...
  • Mastika...
  • Ouzo...
  • Rum Liqueurs
  • Rum, Badel...
  • Gin Sax...
  • Gin Gordons...
  • Campari...
  • Pelinkovec...
  • Jegermaister...
  • Baylics...
  • Martini Rosso...
  • Martini Bianco...
  • Cognac, Vodka (0,04)
  • Badel Brandy...
  • Stock...
  • Remy Marten...
  • Baltic Vodka...
  • Smirnoff...
  • Finlandia...
  • Whiskey (0,04)
  • Old Smuggler...
  • Ballantine's...
  • Jameson ...
  • Johnnie Walker ...
  • Johnnie Walker 12 ..
  • J & B ...
  • Jack Daniels ...
  ПИВА
  • Skopsko 0,33 ...
  • Skopsko0,5 ...
  • Skopsko dark ...
  • Skopsko cherry ...
  • Amstel 0,5 ...
  • Heineken 0,5 ...
  • Krombacher 0,5 ...
  БЕЗАЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
  • Coca Cola ...
  • Fanta ...
  • Sprite ...
  • Schweppess ...
  • Tonic water ...
  • Juice La Vita ...
  • Pelisterka 0,25 l ...
  • Pelisterka 1 l ...
  • Ice tea ...
  • Red Bull ...
  ТОПЛИ НАПИТОЦИ
  • Espresso...
  • Machiatto malo...
  • Machiatto golemo...
  • Cappuccino...
  • Nes caffee...
  • Caj...
  • Makedonsko kafe...
  ВИНА
  • TIKVES CLASSIC WHITE (0,75)
  • Smederevka ...
  • Alexandria ...
  • Traminec ...
  • Temjanika ...
  • Alexandria (0,2) ...
  • Traminec (0,2) ...
  • CLASSIC RED (0,75)
  • T'ga za jug ...
  • Alexandria ...
  • T'ga za jug (0,2) ...
  • Alexandria (0,2) ...
  • Roze (0,7) ...
  • Roze cuvee ...
  • OTVORENI VINA
  • Smederevka 1 l. ...
  • Roze 1 l. ...
  • Kavadarka 1 l. ...
  • TIKVES
  • SPECIAL SELECTION WHITE (0,75)
  • Temjanka ...
  • Alexandria Cuvee ...
  • Alexandria Cuvee (0,2) ...
  • SPECIAL SELECTION RED (0,75)
  • Vranec ...
  • Alexandria Cuvee ...
  • Alexandria Cuvee (0,2) ...
  • BOVIN
  • WHITE (0,75)
  • Chardonnay ...
  • Chardonnay (0,2) ...
  • RED (0,75)
  • Cabernet Sauvignon ...
  • Alexandar ...
  Во моментов нема ниту еден коментар!
  Одберете начин кој највеќе ви одговара и
  РЕЗЕРВИРАЈТЕ
  Може да одберете опција
  и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
  Или јавете се на:
   Галерија:
   Опис

   Во срцето на Карпош 3 Т.Ц Лептокарија кај што македонската кујна ја подготвува вујна повелете во Меана Грош каде ќе уживате со скара на ќумур и да се најадете до умор.

   Мени
   ЛАДНИ ПРЕДЈАДЕЊА
   • Даска Грош (300 г)
   • Пршута свинска (100 г)
   • Пршута говедска (100 г)
   • Овчо сирење (100 г)
   • Овчи кашкавал (100 г)
   • Кајмај (50 г)
   • Маслинки (100 г)
   • Пинџур (120 г)
   • Ајвар (120 г)
   • Овчавина (100 г)
   TОПЛИ ПРЕДЈАДЕЊА
   • Похован кашкавал (100 г)
   • Похована пирошка (100 г)
   • Похована зденка (30 г)
   • Поховани маслинки (100 г)
   • Поховани тиквици (150 г)
   • Похована полнета пиперка (150 г)
   • Чипс тиквици (150 г)
   • Шампињони на скара (250 г)
   • Сирење во фурна (300 г)
   • Сирење на скара (100 г) Биено сирење на скара (10f0 г)
   • Омлет по избор (300 г)
   • Сарми од лозов лист (30 г)
   САЛАТИ
   • Цезар салата (300 г)
   • Капрезе салата (300 г)
   • Туна салата (300 г)
   • Македонска салата (250 г)
   • Селска салата со сирење (300 г)
   • Туршија (200 г)
   • Пача (250 г)
   • Компир салата (200 г)
   • Домати (150 г)
   • Краставица (150 г)
   • Зелка (150 г)
   • Зелена салата (150 г)
   • Мешана салата (250 г)
   • Шопска салата (250 г)
   • Јужномакедонска салата (250 г)
   • Мимоза (200 г)
   • Таратор (200 г)
   ПРИЛОЗИ
   • Варен компир (200 г)
   • Печен Компир (200 г)
   • Помфрит (200 г)
   • Помфрит со сирење (250 г)
   • Лепиња (100 г)
   • Фурнарини (150 г)
   • Нафора (200 г)
   • Пиперче свежо
   СУПИ И ЧОРБИ
   • Телешка чорба со лепче (0.500 л)
   • Шкембе чорба со лепче (0.500 л)
   СКАРА
   • Плескавица Ала Грош (??? г)
   • Плескавица (150 г)
   • Шарска плескавица (300 г)
   • Кебап (50 г)
   • Вешалица (220 г)
   • Уштипак (?? г)
   • Свинска кременадла (220 г)
   • Телешка кременадла (350 г)
   • Увијач свински (280 г)
   • Колбас домашен (200 г)
   • Свежо ребро (300 г)
   • Телешки џигер (280 г)
   • Коктел скара (330 г)
   • Пилешки стек (200 г)
   • Пилешки ражнич со сланина (200 г)
   • Телешка кобасица свежа (??? г)
   • Димена сланина (100 г)
   • Димена вешалица (220 г)
   • Полнет пилешки стек (300 г)
   • Свинско филе на скара (250 г)
   • Ражнич Грош (350 г)
   РИБА
   • Пастрмка на скара (1 кг)
   • Крап (1 кг)
   ЈАДЕЊА ПО НАРАЧКА
   • Селско месо (300 г)
   • Телешки мускул (250 г)
   • Свинска коленица (300 г)
   • Пржено свинско филе (??? Г)
   • Похован пилешки стек (250 г)
   • Пилешки прсти (200 г)
   • Пилешки крилца (500 г)
   • Ребро во фурна (1 кг)
   • Прасечко печење на жар (1 кг)
   ПИЈАЛОЦИ
   • Alkohol (0,5)
   • Zolta lozova...
   • Zolta lozova VS...
   • Bela lozova...
   • Bovin zolta rakija...
   • Mastika...
   • Ouzo...
   • Rum Liqueurs
   • Rum, Badel...
   • Gin Sax...
   • Gin Gordons...
   • Campari...
   • Pelinkovec...
   • Jegermaister...
   • Baylics...
   • Martini Rosso...
   • Martini Bianco...
   • Cognac, Vodka (0,04)
   • Badel Brandy...
   • Stock...
   • Remy Marten...
   • Baltic Vodka...
   • Smirnoff...
   • Finlandia...
   • Whiskey (0,04)
   • Old Smuggler...
   • Ballantine's...
   • Jameson ...
   • Johnnie Walker ...
   • Johnnie Walker 12 ..
   • J & B ...
   • Jack Daniels ...
   ПИВА
   • Skopsko 0,33 ...
   • Skopsko0,5 ...
   • Skopsko dark ...
   • Skopsko cherry ...
   • Amstel 0,5 ...
   • Heineken 0,5 ...
   • Krombacher 0,5 ...
   БЕЗАЛКОХОЛНИ ПИЈАЛОЦИ
   • Coca Cola ...
   • Fanta ...
   • Sprite ...
   • Schweppess ...
   • Tonic water ...
   • Juice La Vita ...
   • Pelisterka 0,25 l ...
   • Pelisterka 1 l ...
   • Ice tea ...
   • Red Bull ...
   ТОПЛИ НАПИТОЦИ
   • Espresso...
   • Machiatto malo...
   • Machiatto golemo...
   • Cappuccino...
   • Nes caffee...
   • Caj...
   • Makedonsko kafe...
   ВИНА
   • TIKVES CLASSIC WHITE (0,75)
   • Smederevka ...
   • Alexandria ...
   • Traminec ...
   • Temjanika ...
   • Alexandria (0,2) ...
   • Traminec (0,2) ...
   • CLASSIC RED (0,75)
   • T'ga za jug ...
   • Alexandria ...
   • T'ga za jug (0,2) ...
   • Alexandria (0,2) ...
   • Roze (0,7) ...
   • Roze cuvee ...
   • OTVORENI VINA
   • Smederevka 1 l. ...
   • Roze 1 l. ...
   • Kavadarka 1 l. ...
   • TIKVES
   • SPECIAL SELECTION WHITE (0,75)
   • Temjanka ...
   • Alexandria Cuvee ...
   • Alexandria Cuvee (0,2) ...
   • SPECIAL SELECTION RED (0,75)
   • Vranec ...
   • Alexandria Cuvee ...
   • Alexandria Cuvee (0,2) ...
   • BOVIN
   • WHITE (0,75)
   • Chardonnay ...
   • Chardonnay (0,2) ...
   • RED (0,75)
   • Cabernet Sauvignon ...
   • Alexandar ...
   Локација
   Инфо

   Меана Грош

   Адреса: Т.Ц Лептокарија
   Е-пошта: meanagrosh@gmail.com
   Места за седење (внатре): 45
   Места за седење (надвор): 60
   Картички: Visa,MasterCard,Maestro
   Јазици: Англиски, Шпански, Грчки
   Паркинг: Слободен
   Работно време: 08:00-24:00/ 08:00-01:00
   Вид на музика: Староградска
   Датум на отворање: 11.24.2015
   Посети на web страницата: 16634
   Безжичен интернет пристап (WiFi)   Во моментов нема ниту еден коментар!
   Одберете начин кој највеќе ви одговара и
   РЕЗЕРВИРАЈТЕ
   Може да одберете опција
   и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
   Или јавете се на:
   02 3085600 локал 600
   РЕЗЕРВИРАЈ