Најави се
x
ПРИЈАВИ РЕСТОРАН
Кинески ресторани > Скопје

Ресторан Ѕвезден Океан

  Галерија:
  Опис

  Ресторанот "Ѕвезден Океан" постои од 2004 и ја отсликува традиционалната севернокинеска кујна со специјалитети во различни сосеви (соја, кари, традиционален лут кинески сос, слатко-кисел сос, луто-слатко-кисел сос) подготвени во специјален кинески сад - брзо умешно и вкусно од обучени кинески мајстори.

  "Ѕвезден океан" благодарение на Вас го зголеми бројот на ѕвездите, во срцето на градот до Домот на градежници на ул. Лермонтова 12 уште едно катче на две нивоа доловувајќи го амбиентот на традиционална и модерна Кина. Повелете, посетете не

  АКЦИЈА За прв пат ви нудиме достава секој ден од 10:00 до 00:00 часот со акција на бесплатна достава во сите реони за сума над 600, 1150 и 1650ден.

  За секоја нарачка над 600 ден. БЕСПЛАТНА достава во реонот на Центар.

  За секоја нарачка над 1150 ден. БЕСПЛАТНА достава во реоните на: Карпош1 до Карпош3, Козле, Тафталиџе, Кисела Вода (од рампа до Усје, без Припор) и Аеродром.

  За секоја нарачка над 1550 ден БЕСПЛАТНА достава во реоните на: Карпош 4, Влае, Ѓорче Петров, Н. Лисиче, Усје.

  За прв пат достава и во недела од 12:00 до 22:00 часот

  Секој нарачка од 1000ден. ви носи гратис 4 традиционални десерти

  Инфо

  Ресторан Ѕвезден Океан

  Адреса: Лермонтова 19 (до дом на градежници)
  Веб сајт: http://www.kineskirestoran.com.mk
  Е-пошта: silvijalio@yahoo.com
  Места за седење (внатре): 110
  Места за седење (надвор): 40
  Картички: Visa,MasterCard,Maestro
  Јазици: Англиски, кинески
  Паркинг: 50
  Работно време: 11:00-24:00/ 11:00-01:00
  Вид на музика: Традиционална и модерна кинеска
  Датум на отворање: 12.01.2010
  Посети на web страницата: 15634
  Безжичен интернет пристап (WiFi)
  Локација
  Мени
  СУПИ
  • ТЕЛЕШКА СУПА . . . 130 ден.
  • ПИЛЕШКА СУПА . . . 110 ден.
  • ЛУТО – КИСЕЛА СУПА . . . 70 ден.
  • СУПА СО МОРСКИ ПЛОДОВИ . . . 160 ден.
  • РИБЈА ЧОРБА . . . 130 ден.
  • СУПА ОД ЗЕЛЕНЧУК . . . 70 ден.
  • СУПА ОД БРОКУЛИ . . . 80 ден.
  САЛАТИ
  • КИНЕСКА САЛАТА . . . 170 / 220 ден.
  • САЛАТА ОД ЗЕЛКА . . . 60 / 100 ден.
  • ЛУТА САЛАТА ОД ЗЕЛКА . . . 60 / 100 ден.
  • САЛАТА ОД СПАНАЌ . . . 60 / 100 ден.
  • САЛАТА ОД КРАСТАВИЧКИ СО ШУНКА И ЦРНИ И БЕЛИ ПЕЧУРКИ . . . 130 / 180 ден.
  • САЛАТА ОД ЦВЕКЛО И МОРКОВИ . . . 60 / 100 ден.
  • МЕШАНА САЛАТА . . . 80 / 140 ден.
  • КАЛМАРИ САЛАТА . . . 320 / 420 ден.
  • ШОПСКА САЛАТА . . . 80 / 140 ден.
  ЈАДЕЊА СО ПИЛЕШКО
  • ПРЖЕНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА . . . 230 ден.
  • ПИЛЕШКО СО КИКИРИТКИ И ЗЕЛЕНЧУК . . . 210 / 280 ден.
  • СЛАТКО – КИСЕЛО ПИЛЕШКО . . . 210 / 290 ден.
  • СЛАТКО – КИСЕЛИ ПИЛЕШКИ ТОПЧИЊА ОД АНАНАС . . . 360 / 450 ден.
  • ЛУТО ПИЛЕШКО . . . 180 / 250 ден.
  • ПИЛЕШКО СО ПЕЧУРКИ . . . 180 / 250 ден.
  • ПИЛЕШКО СО КАРИ . . . 190 / 270 ден.
  • СУВО ПИЛЕШКО . . . 200 / 250 ден.
  • ПИЛЕШКО СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 180 / 260 ден.
  • ПИЛЕШКО СО ЦРНИ И БЕЛИ ПЕЧУРКИ И НИКУЛЦИ ОД БАМБУС . . . 210 / 310 ден.
  • ЛУТО ПИЛЕШКО ВО СЛАТКО – КИСЕЛ СОС . . . 210 / 280 ден.
  • ПИЛЕШКО ВО СОС ОД СОЈА . . . 210 / 280 ден.
  • ПИЛЕШКО ВО СОС ОД КОМПИРИ . . . 180 / 250 ден.
  • ПИЛЕШКО ВО ГРНЕ . . . 360 ден.
  • ПИЛЕШКО СО ОРЕВИ . . . 200 / 280 ден.
  ЈАДЕЊА СО СВИНСКО
  • СВИНСКО СО КИКИРИТКИ И ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 / 310 ден.
  • СЛАТКО – КИСЕЛО СВИНСКО . . . 220 / 310 ден.
  • СЛАТКО – КИСЕЛИ ТОПЧИЊА СО АНАНАС . . . 380 / 470 ден.
  • ЛУТО СВИНСКО . . . 200 / 270 ден.
  • СВИНСКО СО ПЕЧУРКИ . . . 210 / 280 ден.
  • СВИНСКО СО КАРИ . . . 220 / 300 ден.
  • СВИНСКО СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 / 310 ден.
  • СВИНСКО СО БЕЛИ И ЦРНИ ПЕЧУРКИ И НИКУЛЦИ ОД БАМБУС . . . 220 / 320 ден.
  • ЛУТО СВИНСКО СО СЛАТКО – КИСЕЛ СОС . . . 230 / 320 ден.
  • СВИНСКО ВО СОС ОД СОЈА . . . 220 / 310 ден.
  • СВИНСКИ РЕБРА ВО СОС . . . 360 ден.
  • СВИНСКО СО МОДРИ ПАТЛИЏАНИ . . . 210 / 300 ден.
  • СВИНСКО СО ЈАЈЦА И ЦРНИ ПЕЧУРКИ . . . 220 / 320 ден.
  • СВИНСКО ВО ГРНЕ . . . 390 ден.
  • СВИНСКО ВО СОС ОД ПИПЕРКИ . . . 210 / 290 ден.
  • СВИНСКИ РЕБРА ВО КИСЕЛ - СЛАДОК СОС . . . 380 ден.
  • СУВО СВИНСКО ... 210/ 280 ДЕН.
  ЈАДЕЊА СО ТЕЛЕШКО
  • ЛУТО ТЕЛЕШКО . . . 230 / 330 ден.
  • ТЕЛЕШКО СО КАРИ . . . 230 / 300 ден.
  • ТЕЛЕШКО СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 / 310 ден.
  • ТЕЛЕШКО СО ЦРНИ И БЕЛИ ПЕЧУРКИ И НИКУЛЦИ ОД БАМБУС . . . 240 / 340 ден.
  • ЛУТО ТЕЛЕШКО ВО СЛАТКО - КИСЕЛ СОС . . . 240 / 340 ден.
  • ТЕЛЕШКО ВО СОС ОД СОЈА . . . 230 / 330 ден.
  • ТЕЛЕШКО СО КРОМИД . . . 220 / 290 ден.
  • СУВО ЛУТО ТЕЛЕШКО . . . 240 / 340 ден.
  • ТЕЛЕШКИ МУСКУЛ . . . 380 ден.
  • ТЕЛЕШКО ВО ГРНЕ . . . 420 ден.
  • ПИЛЕШКО, СВИНСКО И ТЕЛЕШКО СО ЗЕЛЕНЧУК, РАКЧИЊА, КИКИРИТКИ, БАДЕМИ И ОРЕВИ . . . 240 / 340 ден.
  • ГРНЕ СО ПИЛЕШКО, СВИНСКО И ТЕЛЕШКО . . . 440 ден.
  • ГРНЕ СО ПИЛЕШКО, ЈАГНЕШКО И ТЕЛЕШКО ЛУТО, КИСЕЛО – СЛАТКО . . . 450 ден.
  МОРСКА ХРАНА
  • ПАРЧИЊА РИБА ВО СОС ОД СОЈА . . . 280 ден.
  • РИБА СО СЛАТКО - КИСЕЛ СОС . . . 280 ден.
  • СУВА РИБА . . . 260 ден.
  • РИБА СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 250 ден.
  • РИБА ВО ГРНЕ . . . 360 ден.
  • МОРСКИ ПЛОДОВИ ВО ГРНЕ . . . 520 ден.
  • КРОКЕТИ ОД РАКЧИЊА . . . 130 ден.
  • КАЛМАРИ ВО ГРНЕ . . . 540 ден.
  • ВАРЕНИ РАКЧИЊА . . . 980 ден.
  • СВЕЖА РИБА - КРАП(ПО НАРАЧКА) ВО СОС ПО ИЗБОР ... 1000 ДЕН. 1 КГ.
  ЈАДЕЊА БЕЗ МЕСО
  • ПРЖЕН ЗЕЛЕНЧУК НА КИНЕСКИ НАЧИН . . . 120 / 190 ден.
  • ПРЖЕНИ МОДРИ ПАТЛИЏАНИ . . . 120 / 190 ден.
  • ПРЖЕНИ КОМПИРИ ВО СОС . . . 160 ден.
  • ЧИПС ОД КОМПИРИ . . . 120 ден.
  • ПРЖЕН СПАНАЌ СО ЈАЈЦА . . . 150 ден.
  • ПРЖЕНИ ПЕЧУРКИ . . . 120 / 160 ден.
  • ПРЖЕНИ БРОКУЛИ . . . 120 / 190 ден.
  ТЕСТЕНИНИ, ПИРОШКИ И ЛЕБ
  • ШПАГЕТИ СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 120 ден.
  • ШПАГЕТИ СО ДОМАТИ . . . 130 ден.
  • ШПАГЕТИ СО ПИЛЕШКО, ГОВЕДСКО И СВИНСКО . . . 140 ден.
  • ШПАГЕТИ СО ПИЛЕШКО . . . 130 ден.
  • ШПАГЕТИ СО ТУНА . . . 160 ден.
  • ШПАГЕТИ СО ШУНКА . . . 130 ден.
  • ШПАГЕТИ СО РАКЧИЊА . . . 170 ден.
  • ШПАГЕТИ СО СПАНАЌ . . . 130 ден.
  • ШПАГЕТИ СО ПЕЧУРКИ . . . 140 ден.
  • КИНЕСКО ЛЕПЧЕ . . . 30 ден.
  • ПРОЛЕТНИ РОЛЦА БЕЗ МЕСО . . . 180 ден.
  • ПРОЛЕТНИ РОЛЦА СО МЕСО И ЗЕЛЕНЧУК . . . 200 ден.
  • ПРЖЕНИ ПЕЛМЕНИ СО СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУК . . . 210 ден.
  • ВАРЕНИ ПЕЛМЕНИ СО СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУК . . . 210 ден.
  • НУДЛСИ СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 ден.
  • НУДЛСИ СО ПИЛЕШКО, ГОВЕДСКО И СВИНСКО . . . 250 ден.
  • НУДЛСИ СО ПИЛЕШКО . . . 230 ден.
  • НУДЛСИ СО СВИНСКО . . . 240 ден.
  • НУДЛСИ СО ТЕЛЕШКО . . . 250 ден.
  ОРИЗ
  • ВАРЕН ОРИЗ . . . 60/100 ден.
  • ОРИЗ СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 100 / 140 ден.
  • ОРИЗ СО ЈАЈЦА . . . 110 / 150 ден.
  • ОРИЗ СО ПАРЧИЊА ПИЛЕШКО . . . 120 / 160 ден.
  • ОРИЗ СО СВИНСКО . . . 120 / 160 ден.
  • ОРИЗ СО ПИЛЕШКО, ГОВЕДСКО И СВИНСКО . . . 120 / 160 ден.
  • ОРИЗ СО ПЕЧУРКИ . . . 110 / 150 ден.
  • ОРИЗ СО ШУНКА . . . 120 / 160 ден.
  • ОРИЗ СО КАРИ . . . 110 / 150 ден.
  • ОРИЗ СО КРОМИД . . . 100 / 140 ден.
  • ОРИЗ СО РАКЧИЊА . . . 120 / 170 ден.
  • ОРИЗ СО ЗЕЛЕНЧУК ВО СОС ОД СОЈА . . . 110 / 150 ден.
  • ЛУТ ОРИЗ СО ПИЛЕШКО . . . 120 / 170 ден.
  ДЕСЕРТИ
  • СЛАДОЛЕД СО ОВОШЈЕ . . . 100 ден.
  • ПРЖЕН СЛАДОЛЕД . . . 120 ден.
  • КАРАМЕЛИЗИРАНИ ЈАБОЛКА . . . 150 ден.
  • КАРАМЕЛИЗИРАН АНАНАС . . . 150 ден.
  • КАРАМЕЛИЗИРАНИ БАНАНИ . . . 150 ден.
  • ОВОШНА САЛАТА . . . 150 ден.
  • КОЛАЧИЊА СО ПОРАКА . . . 60 ден.
  ДОДАТОЦИ
  • СОС (лут сос, кари, слатко кисел и луто-слатко кисел) 20 ден.
  • ЦРНИ И БЕЛИ КИНЕСКИ ПЕЧУРКИ ... 40 ден.
  • МЕСО (ПИЛЕШКО,СВИНСКИ,ТЕЛЕШКО) ... 30 ДЕН.
  • РАКЧИЊА ... 40 ДЕН.
  • БРОКУЛА, АНАНАС, ПЕЧУРКИ, ЈАЈЦА ... 20 ДЕН.
  Нови специјалитети
  • #499 Суви свински ребра ...320 ден.
  • #291 Марула, краставица и домат ... 90/150 ден.
  • #292 Пилешка салата(лути кисела) ... 180/230 ден.
  • #29 Салата со марула, кинески шпагети и краставица ... 170/220 ден.
  • #4900 Луто свинско со нудлс ... 320 ден.
  • #398 Пилешко во лут сос ... 300 ден.
  • #77 Пржен зеленчук со нудлси вид на кинески грасок ... 230 ден.
  • #596 Кинеско пикантно телешко на стапче ... 300 ден.
  • #496 Полнети пиперки со соја сос ... 290 ден.
  • #494 Свински ребра со компири ... 300 ден.
  • #396 Пилешко со портокал ... 200/290 ден.
  • #78 Брокула со кинески печурки ... 230 ден.
  • #397 Пилешко со брокули ... 180/260 ден.
  • #395 Пилешко со лимон ... 200/290 ден.
  Најнови Специјалитети
   Во моментов нема ниту еден коментар!
   Одберете начин кој највеќе ви одговара и
   РЕЗЕРВИРАЈТЕ
   Може да одберете опција
   и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
   Или јавете се на:
    Галерија:
    Опис

    Ресторанот "Ѕвезден Океан" постои од 2004 и ја отсликува традиционалната севернокинеска кујна со специјалитети во различни сосеви (соја, кари, традиционален лут кинески сос, слатко-кисел сос, луто-слатко-кисел сос) подготвени во специјален кинески сад - брзо умешно и вкусно од обучени кинески мајстори.

    "Ѕвезден океан" благодарение на Вас го зголеми бројот на ѕвездите, во срцето на градот до Домот на градежници на ул. Лермонтова 12 уште едно катче на две нивоа доловувајќи го амбиентот на традиционална и модерна Кина. Повелете, посетете не

    АКЦИЈА За прв пат ви нудиме достава секој ден од 10:00 до 00:00 часот со акција на бесплатна достава во сите реони за сума над 600, 1150 и 1650ден.

    За секоја нарачка над 600 ден. БЕСПЛАТНА достава во реонот на Центар.

    За секоја нарачка над 1150 ден. БЕСПЛАТНА достава во реоните на: Карпош1 до Карпош3, Козле, Тафталиџе, Кисела Вода (од рампа до Усје, без Припор) и Аеродром.

    За секоја нарачка над 1550 ден БЕСПЛАТНА достава во реоните на: Карпош 4, Влае, Ѓорче Петров, Н. Лисиче, Усје.

    За прв пат достава и во недела од 12:00 до 22:00 часот

    Секој нарачка од 1000ден. ви носи гратис 4 традиционални десерти

    Мени
    СУПИ
    • ТЕЛЕШКА СУПА . . . 130 ден.
    • ПИЛЕШКА СУПА . . . 110 ден.
    • ЛУТО – КИСЕЛА СУПА . . . 70 ден.
    • СУПА СО МОРСКИ ПЛОДОВИ . . . 160 ден.
    • РИБЈА ЧОРБА . . . 130 ден.
    • СУПА ОД ЗЕЛЕНЧУК . . . 70 ден.
    • СУПА ОД БРОКУЛИ . . . 80 ден.
    САЛАТИ
    • КИНЕСКА САЛАТА . . . 170 / 220 ден.
    • САЛАТА ОД ЗЕЛКА . . . 60 / 100 ден.
    • ЛУТА САЛАТА ОД ЗЕЛКА . . . 60 / 100 ден.
    • САЛАТА ОД СПАНАЌ . . . 60 / 100 ден.
    • САЛАТА ОД КРАСТАВИЧКИ СО ШУНКА И ЦРНИ И БЕЛИ ПЕЧУРКИ . . . 130 / 180 ден.
    • САЛАТА ОД ЦВЕКЛО И МОРКОВИ . . . 60 / 100 ден.
    • МЕШАНА САЛАТА . . . 80 / 140 ден.
    • КАЛМАРИ САЛАТА . . . 320 / 420 ден.
    • ШОПСКА САЛАТА . . . 80 / 140 ден.
    ЈАДЕЊА СО ПИЛЕШКО
    • ПРЖЕНИ ПИЛЕШКИ КРИЛЦА . . . 230 ден.
    • ПИЛЕШКО СО КИКИРИТКИ И ЗЕЛЕНЧУК . . . 210 / 280 ден.
    • СЛАТКО – КИСЕЛО ПИЛЕШКО . . . 210 / 290 ден.
    • СЛАТКО – КИСЕЛИ ПИЛЕШКИ ТОПЧИЊА ОД АНАНАС . . . 360 / 450 ден.
    • ЛУТО ПИЛЕШКО . . . 180 / 250 ден.
    • ПИЛЕШКО СО ПЕЧУРКИ . . . 180 / 250 ден.
    • ПИЛЕШКО СО КАРИ . . . 190 / 270 ден.
    • СУВО ПИЛЕШКО . . . 200 / 250 ден.
    • ПИЛЕШКО СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 180 / 260 ден.
    • ПИЛЕШКО СО ЦРНИ И БЕЛИ ПЕЧУРКИ И НИКУЛЦИ ОД БАМБУС . . . 210 / 310 ден.
    • ЛУТО ПИЛЕШКО ВО СЛАТКО – КИСЕЛ СОС . . . 210 / 280 ден.
    • ПИЛЕШКО ВО СОС ОД СОЈА . . . 210 / 280 ден.
    • ПИЛЕШКО ВО СОС ОД КОМПИРИ . . . 180 / 250 ден.
    • ПИЛЕШКО ВО ГРНЕ . . . 360 ден.
    • ПИЛЕШКО СО ОРЕВИ . . . 200 / 280 ден.
    ЈАДЕЊА СО СВИНСКО
    • СВИНСКО СО КИКИРИТКИ И ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 / 310 ден.
    • СЛАТКО – КИСЕЛО СВИНСКО . . . 220 / 310 ден.
    • СЛАТКО – КИСЕЛИ ТОПЧИЊА СО АНАНАС . . . 380 / 470 ден.
    • ЛУТО СВИНСКО . . . 200 / 270 ден.
    • СВИНСКО СО ПЕЧУРКИ . . . 210 / 280 ден.
    • СВИНСКО СО КАРИ . . . 220 / 300 ден.
    • СВИНСКО СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 / 310 ден.
    • СВИНСКО СО БЕЛИ И ЦРНИ ПЕЧУРКИ И НИКУЛЦИ ОД БАМБУС . . . 220 / 320 ден.
    • ЛУТО СВИНСКО СО СЛАТКО – КИСЕЛ СОС . . . 230 / 320 ден.
    • СВИНСКО ВО СОС ОД СОЈА . . . 220 / 310 ден.
    • СВИНСКИ РЕБРА ВО СОС . . . 360 ден.
    • СВИНСКО СО МОДРИ ПАТЛИЏАНИ . . . 210 / 300 ден.
    • СВИНСКО СО ЈАЈЦА И ЦРНИ ПЕЧУРКИ . . . 220 / 320 ден.
    • СВИНСКО ВО ГРНЕ . . . 390 ден.
    • СВИНСКО ВО СОС ОД ПИПЕРКИ . . . 210 / 290 ден.
    • СВИНСКИ РЕБРА ВО КИСЕЛ - СЛАДОК СОС . . . 380 ден.
    • СУВО СВИНСКО ... 210/ 280 ДЕН.
    ЈАДЕЊА СО ТЕЛЕШКО
    • ЛУТО ТЕЛЕШКО . . . 230 / 330 ден.
    • ТЕЛЕШКО СО КАРИ . . . 230 / 300 ден.
    • ТЕЛЕШКО СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 / 310 ден.
    • ТЕЛЕШКО СО ЦРНИ И БЕЛИ ПЕЧУРКИ И НИКУЛЦИ ОД БАМБУС . . . 240 / 340 ден.
    • ЛУТО ТЕЛЕШКО ВО СЛАТКО - КИСЕЛ СОС . . . 240 / 340 ден.
    • ТЕЛЕШКО ВО СОС ОД СОЈА . . . 230 / 330 ден.
    • ТЕЛЕШКО СО КРОМИД . . . 220 / 290 ден.
    • СУВО ЛУТО ТЕЛЕШКО . . . 240 / 340 ден.
    • ТЕЛЕШКИ МУСКУЛ . . . 380 ден.
    • ТЕЛЕШКО ВО ГРНЕ . . . 420 ден.
    • ПИЛЕШКО, СВИНСКО И ТЕЛЕШКО СО ЗЕЛЕНЧУК, РАКЧИЊА, КИКИРИТКИ, БАДЕМИ И ОРЕВИ . . . 240 / 340 ден.
    • ГРНЕ СО ПИЛЕШКО, СВИНСКО И ТЕЛЕШКО . . . 440 ден.
    • ГРНЕ СО ПИЛЕШКО, ЈАГНЕШКО И ТЕЛЕШКО ЛУТО, КИСЕЛО – СЛАТКО . . . 450 ден.
    МОРСКА ХРАНА
    • ПАРЧИЊА РИБА ВО СОС ОД СОЈА . . . 280 ден.
    • РИБА СО СЛАТКО - КИСЕЛ СОС . . . 280 ден.
    • СУВА РИБА . . . 260 ден.
    • РИБА СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 250 ден.
    • РИБА ВО ГРНЕ . . . 360 ден.
    • МОРСКИ ПЛОДОВИ ВО ГРНЕ . . . 520 ден.
    • КРОКЕТИ ОД РАКЧИЊА . . . 130 ден.
    • КАЛМАРИ ВО ГРНЕ . . . 540 ден.
    • ВАРЕНИ РАКЧИЊА . . . 980 ден.
    • СВЕЖА РИБА - КРАП(ПО НАРАЧКА) ВО СОС ПО ИЗБОР ... 1000 ДЕН. 1 КГ.
    ЈАДЕЊА БЕЗ МЕСО
    • ПРЖЕН ЗЕЛЕНЧУК НА КИНЕСКИ НАЧИН . . . 120 / 190 ден.
    • ПРЖЕНИ МОДРИ ПАТЛИЏАНИ . . . 120 / 190 ден.
    • ПРЖЕНИ КОМПИРИ ВО СОС . . . 160 ден.
    • ЧИПС ОД КОМПИРИ . . . 120 ден.
    • ПРЖЕН СПАНАЌ СО ЈАЈЦА . . . 150 ден.
    • ПРЖЕНИ ПЕЧУРКИ . . . 120 / 160 ден.
    • ПРЖЕНИ БРОКУЛИ . . . 120 / 190 ден.
    ТЕСТЕНИНИ, ПИРОШКИ И ЛЕБ
    • ШПАГЕТИ СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 120 ден.
    • ШПАГЕТИ СО ДОМАТИ . . . 130 ден.
    • ШПАГЕТИ СО ПИЛЕШКО, ГОВЕДСКО И СВИНСКО . . . 140 ден.
    • ШПАГЕТИ СО ПИЛЕШКО . . . 130 ден.
    • ШПАГЕТИ СО ТУНА . . . 160 ден.
    • ШПАГЕТИ СО ШУНКА . . . 130 ден.
    • ШПАГЕТИ СО РАКЧИЊА . . . 170 ден.
    • ШПАГЕТИ СО СПАНАЌ . . . 130 ден.
    • ШПАГЕТИ СО ПЕЧУРКИ . . . 140 ден.
    • КИНЕСКО ЛЕПЧЕ . . . 30 ден.
    • ПРОЛЕТНИ РОЛЦА БЕЗ МЕСО . . . 180 ден.
    • ПРОЛЕТНИ РОЛЦА СО МЕСО И ЗЕЛЕНЧУК . . . 200 ден.
    • ПРЖЕНИ ПЕЛМЕНИ СО СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУК . . . 210 ден.
    • ВАРЕНИ ПЕЛМЕНИ СО СВИНСКО И ЗЕЛЕНЧУК . . . 210 ден.
    • НУДЛСИ СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 220 ден.
    • НУДЛСИ СО ПИЛЕШКО, ГОВЕДСКО И СВИНСКО . . . 250 ден.
    • НУДЛСИ СО ПИЛЕШКО . . . 230 ден.
    • НУДЛСИ СО СВИНСКО . . . 240 ден.
    • НУДЛСИ СО ТЕЛЕШКО . . . 250 ден.
    ОРИЗ
    • ВАРЕН ОРИЗ . . . 60/100 ден.
    • ОРИЗ СО ЗЕЛЕНЧУК . . . 100 / 140 ден.
    • ОРИЗ СО ЈАЈЦА . . . 110 / 150 ден.
    • ОРИЗ СО ПАРЧИЊА ПИЛЕШКО . . . 120 / 160 ден.
    • ОРИЗ СО СВИНСКО . . . 120 / 160 ден.
    • ОРИЗ СО ПИЛЕШКО, ГОВЕДСКО И СВИНСКО . . . 120 / 160 ден.
    • ОРИЗ СО ПЕЧУРКИ . . . 110 / 150 ден.
    • ОРИЗ СО ШУНКА . . . 120 / 160 ден.
    • ОРИЗ СО КАРИ . . . 110 / 150 ден.
    • ОРИЗ СО КРОМИД . . . 100 / 140 ден.
    • ОРИЗ СО РАКЧИЊА . . . 120 / 170 ден.
    • ОРИЗ СО ЗЕЛЕНЧУК ВО СОС ОД СОЈА . . . 110 / 150 ден.
    • ЛУТ ОРИЗ СО ПИЛЕШКО . . . 120 / 170 ден.
    ДЕСЕРТИ
    • СЛАДОЛЕД СО ОВОШЈЕ . . . 100 ден.
    • ПРЖЕН СЛАДОЛЕД . . . 120 ден.
    • КАРАМЕЛИЗИРАНИ ЈАБОЛКА . . . 150 ден.
    • КАРАМЕЛИЗИРАН АНАНАС . . . 150 ден.
    • КАРАМЕЛИЗИРАНИ БАНАНИ . . . 150 ден.
    • ОВОШНА САЛАТА . . . 150 ден.
    • КОЛАЧИЊА СО ПОРАКА . . . 60 ден.
    ДОДАТОЦИ
    • СОС (лут сос, кари, слатко кисел и луто-слатко кисел) 20 ден.
    • ЦРНИ И БЕЛИ КИНЕСКИ ПЕЧУРКИ ... 40 ден.
    • МЕСО (ПИЛЕШКО,СВИНСКИ,ТЕЛЕШКО) ... 30 ДЕН.
    • РАКЧИЊА ... 40 ДЕН.
    • БРОКУЛА, АНАНАС, ПЕЧУРКИ, ЈАЈЦА ... 20 ДЕН.
    Нови специјалитети
    • #499 Суви свински ребра ...320 ден.
    • #291 Марула, краставица и домат ... 90/150 ден.
    • #292 Пилешка салата(лути кисела) ... 180/230 ден.
    • #29 Салата со марула, кинески шпагети и краставица ... 170/220 ден.
    • #4900 Луто свинско со нудлс ... 320 ден.
    • #398 Пилешко во лут сос ... 300 ден.
    • #77 Пржен зеленчук со нудлси вид на кинески грасок ... 230 ден.
    • #596 Кинеско пикантно телешко на стапче ... 300 ден.
    • #496 Полнети пиперки со соја сос ... 290 ден.
    • #494 Свински ребра со компири ... 300 ден.
    • #396 Пилешко со портокал ... 200/290 ден.
    • #78 Брокула со кинески печурки ... 230 ден.
    • #397 Пилешко со брокули ... 180/260 ден.
    • #395 Пилешко со лимон ... 200/290 ден.
    Локација
    Инфо

    Ресторан Ѕвезден Океан

    Адреса: Лермонтова 19 (до дом на градежници)
    Веб сајт: http://www.kineskirestoran.com.mk
    Е-пошта: silvijalio@yahoo.com
    Места за седење (внатре): 110
    Места за седење (надвор): 40
    Картички: Visa,MasterCard,Maestro
    Јазици: Англиски, кинески
    Паркинг: 50
    Работно време: 11:00-24:00/ 11:00-01:00
    Вид на музика: Традиционална и модерна кинеска
    Датум на отворање: 12.01.2010
    Посети на web страницата: 15634
    Безжичен интернет пристап (WiFi)    Во моментов нема ниту еден коментар!
    Одберете начин кој највеќе ви одговара и
    РЕЗЕРВИРАЈТЕ
    Може да одберете опција
    и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
    Или јавете се на:
    02 3085600 локал 885
    РЕЗЕРВИРАЈ