Најави се
x
ПРИЈАВИ РЕСТОРАН
Интернационални ресторани > Скопје

Ресторан Два Елена

  Галерија:
  Инфо

  Ресторан Два Елена

  Адреса: Загребска 31
  Места за седење (внатре): 110
  Места за седење (надвор): 60
  Картички: Visa,MasterCard,Maestro
  Јазици: Англиски
  Паркинг: 30
  Работно време: 09:00-24:00/ 09:00-01:00
  Вид на музика: Акустична, Староградска, Музика во живо
  Датум на отворање: 01.01.2008
  Посети на web страницата: 19589
  Безжичен интернет пристап (WiFi)
  Локација
  Мени
  АПЕРИТИВИ
  • РАКИЈА
  • Антика . . . 0.05 . . . 70 ден.
  • Антика 5 . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Сковин . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Лозова ВС . . . 0.05 . . . 100 ден.
  • Лоза (Тиквеш . . . 0.05 . . . 50 ден.
  • Лоза (Тиквеш) . . . 0.20 . . . 230 ден.
  • Лоза(Повардарие) . . . 0.05 . . . 70 ден.
  • Лоза (Сковин) . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Лоза(Бовин) . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Лоза Грков(Тиквеш) . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Мастика Грков(Тиквеш) . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Мастика(Струмичка) . . . 0.05 . . . 50 ден.
  • Грапа Грков (Тиквеш) . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Узо-Плумари . . . 0.05 . . . 80 ден.
  • Узо-Плумари . . . 0.20 . . . 320 ден.
  • Узо-Тсантали . . . 0.05 . . . 60 ден.
  • Узо-Тсантали . . . 0.20 . . . 240 ден.
  ВОТКА /ЏИН/БРЕНДИ
  • Вигор (Бадел) . . . 0.04 . . . 80 ден.
  • Смирноф Вотка . . . 0.04 . . . 100 ден.
  • Абсолут Вотка . . . 0.04 . . . 100 ден.
  • Сакс Џин (Бадел) . . . 0.04 . . . 90 ден.
  • ГордонсЏин . . . 0.04 . . . 130 ден.
  • Бренди (Бадел) . . . 0.04 . . . 70 ден.
  • Шток . . . 0.04 . . . 90 ден.
  ВИСКИ
  • Џони Вокер . . . 0.04 . . . 160 ден.
  • Џони Вокер 12год . . . 0.04 . . . 250 ден.
  • Балантајн . . . 0.04 . . . 160 ден.
  • Балантајн 12год . . . 0.04 . . . 250 ден.
  • Џ&Б . . . 0.04 . . . 160 ден.
  • Џејмисон . . . 0.04 . . . 150 ден.
  • Џим-Бим . . . 0.04 . . . 240 ден.
  • Џек-Даниелс . . . 0.04 . . . 250 ден.
  • Чивас . . . 0.04 . . . 250 ден.
  • Димпл . . . 0.04 . . . 260 ден.
  • Курвуазие В.С. . . . 0.04 . . . 300 ден.
  • Курвуазие В.С.О.П. . . . 0.04 . . . 400 ден.
  • Хенеси В.С. . . . 0.04 . . . 300 ден.
  • Хенеси В.С.О.П. . . . 0.04 . . . 400 ден.
  ДИГЕСТИВИ
  • Пелинковац . . . 0.03 . . . 90 ден.
  • Јегермастер . . . 0.03 . . . 100 ден.
  • Лимончело . . . 003 . . . 100 ден.
  • Бејлис . . . 0.04 . . . 150 ден.
  • Малибу . . . 0.04 . . . 150 ден.
  • Контро . . . 0.04 . . . 150 ден.
  • Мартини . . . 0.08 . . . 150 ден.
  • Кампари . . . 0.04 . . . 140 ден.
  • Бакарди . . . 0.04 . . . 140 ден.
  САЛАТИ
  • Свежа салата . . . (марула,зелка, морков, цвекло, домат, краставица) . . . 300гр . . . 120 ден.
  • Шопска салата . . . (домат, краставица, сирење, зачини) . . . ЗООгр. . . . 100 ден.
  • Македонска селска салата . . . (домат, печена пиперка, кромид, Магдонос, зачини) . . . .300гр. . . . 100 ден.
  • Егејска салата . . . (домат, краставица, кромид, маслинки сирење, марула, јајце,зачини) . . . 300гр . . . 110 ден.
  • Туна салата . . . (марула, домат, кромид, пченка, туна, зачини) . . . 350гр. . . . 150 ден.
  • Цезар салата . . . (марула, рукола, пилешко, кубети, дресинг, пармесан) . . . 400гр. . . . 180 ден.
  • Шеф салата . . . (марула, рукола, шунка, кашкавал, пченка, дрессинг, јајце, пармезан) . . . 400гр. . . . 180 ден.
  • Капрезе салата . . . (домат, моцарела, босилок, зачини) . . . ЗООгр. . . . 180 ден.
  • Лосос сапата . . . (лосос, кромид, краставица, марула, капори, кубети) . . . 350гр. . . . 200 ден.
  • Италијанска салата . . .(рукола, тортеллини, пршут, пармезан, дресинг, зачини) . . . 400гр. . . .220 ден.
  • "Два Елена"салата . . . (специјалитет на куќата) . . . 400гр. . . . 200 ден.
  • Таратур . . . 250гр. . . . 80 ден.
  • Зелана салата . . . 300гр. . . . 100 ден.
  • Мимозасалата . . . 300гр. . . . 100 ден.
  • Рататули пинџур . . . (модар патлиџан, тиквици, морков, кромид, домат) . . . 250гр. . . . 150 ден.
  СУПИ И ЧОРБИ
  • Потаж од зеленчук . . . 200гр. . . . 100 ден.
  • Супаодвргањ . . . 200гр. . . . 100 ден.
  • Супа од лосос . . . 200гр. . . . 100 ден.
  • Телешка чорба . . . 200гр. . . . 100 ден.
  • Пилешка чорба . . . 200гр. . . . 100 ден.
  • Шпанска чорба . . . 200гр. . . . 100 ден.
  ЛЕПИЊИ И ПИТИ
  • Лепиња . . . 20 ден.
  • Пита . . . 250 ден
  ДОРУЧЕК
  • Омлет по избор . . . 100 ден.
  • Англиски доручек . . . (јајца на око(2),сланина, печурки, колбас, помфрит) . . . 150 ден.
  • Европски доручек . . . (варени јајца(2),виршли(2), помфрит) . . . 150 ден.
  • Холандски доручек . . . (лепче, салата, помфрит) . . . 150 ден.
  • Шпански доручек . . . (тост, сланина, јајце на око (помфрит) . . . 150 ден.
  • Македонски доручек . . . (пита, јогурт или кисело млеко) . . . 150 ден.
  ЛАДНО ПРЕДЈАДЕЊЕ
  • Његошки пршут . . . 100гр . . . 320 ден.
  • Његошки суви колбаси . . . 100гр . . . 120 ден.
  • Његошки врат . . . 100гр . . . 210 ден.
  • Његошка печеница . . . 100гр . . . 210 ден.
  • Пршута . . . 100гр . . . 270 ден.
  • Телешка пршута . . . 100гр . . . 270 ден.
  • Мортадела . . . 100гр . . . 200 ден.
  • Кулен . . . 100гр . . . 120 ден.
  • Сирење овчо . . . 100гр . . . 100 ден.
  • Сирење козјо . . . 100гр . . . 100 ден.
  • Кашкавал овчи . . . 100гр . . . 150 ден.
  • Пармезан . . . 100гр . . . 270 ден.
  • Моцарела . . . 100гр . . . 90 ден.
  • Карпачо/бифтек . . . 200гр . . . 550 ден.
  • Карпачо/лосос . . . 200гр . . . 500 ден.
  • Карпачо морски плодови . . . 200гр . . . 600 ден.
  • Два елена ордевер . . . (за две лица) . . . 200гр . . . 300 ден.
  • Холадски кашкавал . . . 100гр . . . 300 ден.
  • Рокфорд Сирење . . . 100гр . . . 300 ден.
  ТОПЛО ПРЕДЈАДЕЊЕ
  • Крокети . . . 100гр. . . 150 ден.
  • Похован кашкавал . . . 250гр . . . 130 ден.
  • Похован модар патлиџан (парче) . . . 80 ден.
  • Поховани маслинки(моцарела) . . . 100гр . . . 150 ден.
  • Поховани тиквици(месо) . . . 100гр . . . 100 ден.
  • Похована пиперка (парче) . . . 80 ден.
  • Моцарела со пршута . . . 150гр . . . 200 ден.
  • Полнет компир . . .(шунка, гауда, павлака). . . 200гр . . . 150 ден.
  • Сланина/суви сливи . . . 150гр . . .150 ден.
  • Сланина/урми . . .150гр . . .150 ден.
  • Скандинавски компир . . .(шунка, лук, млеко, моцарела). . .200гр . . . 200 ден.
  • Печурки во бело вино . . . 200гр . . . 150 ден.
  • Вргањ на жар . . . 200гр . . . 150 ден.
  • Пикантен компир . . . 250гр . . . 150 ден.
  • Тортиља . . . (Шпански омлет) . . . 250гр . . . 150 ден.
  • Кростини . . . 200гр . . . 200 ден.
  • Роловани стапчиња парче . . . 20 ден.
  ПИЛЕШКО
  • Пилешки стек на жар . . . 200гр. . . . 170 ден.
  • Пилешки стек . . . (пил.стек, вргањ, пршута, кромид, лук, еспањол сос, павлака) . . . 250гр. . . . 240 ден.
  • Пилешки стек . . . (пил.стек, лути пиперчиња, маслинки, кориандер, лук, домати, босилок) . . . 250гр . . . 220 ден.
  • Пилешки стек . . . 250гр . . . 250 ден.
  • Пилешки стек . . . (пил.стек, шафран, кари, зелен бибер, крем сос) . . . 250гр. . . . 230 ден.
  • Пилешки шашлиќ . . . (пил.стек, кромид, домат, пиперка) . . . ЗООгр. . . . 220 ден.
  • Пилешки крилца . . . 250гр . . . 150 ден.
  • Пилешки прсти . . . 250гр . . . 220 ден.
  СВИНСКО
  • Бела вешалица на жар . . . 200гр. . . . 180 ден.
  • Свински ребра на жар . . . 200гр. . . . 160 ден.
  • Свинско филе на жар . . . 250гр. . . . 350 ден.
  • Плескавица "Два елена" . . . (мелено месо, зачини, кашкавал, сланина, јајце на око). . . 250гр. . . . 200 ден.
  • Увијач "Два елена" . . . (чадена вешалица, кашкавал, сланина, печурки) . . . 250гр.. . . 250 ден.
  • Свинска коленица во сос . . . (свинска буткица, сланина, кромид, корнишони, еспањол сос) . . . 350гр. . . . 450 ден.
  • Свинско печење . . . 1000гр. . . . 900 ден.
  • Прасечко печење . . . 1000гр. . . . 1200 ден.
  ДЕСЕРТИ
  • Палачинка по избор . . . 120 ден.
  • Овошје по избор . . . 150 ден.
  • Баклава . . . 90 ден.
  • Орасница . . . 90 ден.
  АПЕТИСАНИ
  • Бадеми . . . 100гр . . . 150 ден.
  • Лесници . . . 100гр . . . 150 ден.
  • Индиски ореви . . . 100гр . . . 150 ден.
  КАФЕ
  • Капучино . . . 60 ден.
  • Макијато . . . 60 ден.
  • Еспресо . . . 50 ден.
  • Шпанско . . . 120 ден.
  • Нес кафе . . . 80 ден.
  ЧАЈ
  • Чај . . . (топол) . . . 60 ден.
  • Чај . . . (ладен) . . . 90 ден.
  Во моментов нема ниту еден коментар!
  Одберете начин кој највеќе ви одговара и
  РЕЗЕРВИРАЈТЕ
  Може да одберете опција
  и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
  Или јавете се на:
   Галерија:
   Опис

   Доколку сакате да ја избегнете градската врева, ви нудиме идеално место за уживање. Ве покануваме да го посетите нашиот ресторан Два Елена, каде ќе можете да го почувствувате топлиот и пријатен амбиент збогатен со вкусната интернационална храна и професионална услуга.

   Ве очекуваме!

   Мени
   АПЕРИТИВИ
   • РАКИЈА
   • Антика . . . 0.05 . . . 70 ден.
   • Антика 5 . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Сковин . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Лозова ВС . . . 0.05 . . . 100 ден.
   • Лоза (Тиквеш . . . 0.05 . . . 50 ден.
   • Лоза (Тиквеш) . . . 0.20 . . . 230 ден.
   • Лоза(Повардарие) . . . 0.05 . . . 70 ден.
   • Лоза (Сковин) . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Лоза(Бовин) . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Лоза Грков(Тиквеш) . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Мастика Грков(Тиквеш) . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Мастика(Струмичка) . . . 0.05 . . . 50 ден.
   • Грапа Грков (Тиквеш) . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Узо-Плумари . . . 0.05 . . . 80 ден.
   • Узо-Плумари . . . 0.20 . . . 320 ден.
   • Узо-Тсантали . . . 0.05 . . . 60 ден.
   • Узо-Тсантали . . . 0.20 . . . 240 ден.
   ВОТКА /ЏИН/БРЕНДИ
   • Вигор (Бадел) . . . 0.04 . . . 80 ден.
   • Смирноф Вотка . . . 0.04 . . . 100 ден.
   • Абсолут Вотка . . . 0.04 . . . 100 ден.
   • Сакс Џин (Бадел) . . . 0.04 . . . 90 ден.
   • ГордонсЏин . . . 0.04 . . . 130 ден.
   • Бренди (Бадел) . . . 0.04 . . . 70 ден.
   • Шток . . . 0.04 . . . 90 ден.
   ВИСКИ
   • Џони Вокер . . . 0.04 . . . 160 ден.
   • Џони Вокер 12год . . . 0.04 . . . 250 ден.
   • Балантајн . . . 0.04 . . . 160 ден.
   • Балантајн 12год . . . 0.04 . . . 250 ден.
   • Џ&Б . . . 0.04 . . . 160 ден.
   • Џејмисон . . . 0.04 . . . 150 ден.
   • Џим-Бим . . . 0.04 . . . 240 ден.
   • Џек-Даниелс . . . 0.04 . . . 250 ден.
   • Чивас . . . 0.04 . . . 250 ден.
   • Димпл . . . 0.04 . . . 260 ден.
   • Курвуазие В.С. . . . 0.04 . . . 300 ден.
   • Курвуазие В.С.О.П. . . . 0.04 . . . 400 ден.
   • Хенеси В.С. . . . 0.04 . . . 300 ден.
   • Хенеси В.С.О.П. . . . 0.04 . . . 400 ден.
   ДИГЕСТИВИ
   • Пелинковац . . . 0.03 . . . 90 ден.
   • Јегермастер . . . 0.03 . . . 100 ден.
   • Лимончело . . . 003 . . . 100 ден.
   • Бејлис . . . 0.04 . . . 150 ден.
   • Малибу . . . 0.04 . . . 150 ден.
   • Контро . . . 0.04 . . . 150 ден.
   • Мартини . . . 0.08 . . . 150 ден.
   • Кампари . . . 0.04 . . . 140 ден.
   • Бакарди . . . 0.04 . . . 140 ден.
   САЛАТИ
   • Свежа салата . . . (марула,зелка, морков, цвекло, домат, краставица) . . . 300гр . . . 120 ден.
   • Шопска салата . . . (домат, краставица, сирење, зачини) . . . ЗООгр. . . . 100 ден.
   • Македонска селска салата . . . (домат, печена пиперка, кромид, Магдонос, зачини) . . . .300гр. . . . 100 ден.
   • Егејска салата . . . (домат, краставица, кромид, маслинки сирење, марула, јајце,зачини) . . . 300гр . . . 110 ден.
   • Туна салата . . . (марула, домат, кромид, пченка, туна, зачини) . . . 350гр. . . . 150 ден.
   • Цезар салата . . . (марула, рукола, пилешко, кубети, дресинг, пармесан) . . . 400гр. . . . 180 ден.
   • Шеф салата . . . (марула, рукола, шунка, кашкавал, пченка, дрессинг, јајце, пармезан) . . . 400гр. . . . 180 ден.
   • Капрезе салата . . . (домат, моцарела, босилок, зачини) . . . ЗООгр. . . . 180 ден.
   • Лосос сапата . . . (лосос, кромид, краставица, марула, капори, кубети) . . . 350гр. . . . 200 ден.
   • Италијанска салата . . .(рукола, тортеллини, пршут, пармезан, дресинг, зачини) . . . 400гр. . . .220 ден.
   • "Два Елена"салата . . . (специјалитет на куќата) . . . 400гр. . . . 200 ден.
   • Таратур . . . 250гр. . . . 80 ден.
   • Зелана салата . . . 300гр. . . . 100 ден.
   • Мимозасалата . . . 300гр. . . . 100 ден.
   • Рататули пинџур . . . (модар патлиџан, тиквици, морков, кромид, домат) . . . 250гр. . . . 150 ден.
   СУПИ И ЧОРБИ
   • Потаж од зеленчук . . . 200гр. . . . 100 ден.
   • Супаодвргањ . . . 200гр. . . . 100 ден.
   • Супа од лосос . . . 200гр. . . . 100 ден.
   • Телешка чорба . . . 200гр. . . . 100 ден.
   • Пилешка чорба . . . 200гр. . . . 100 ден.
   • Шпанска чорба . . . 200гр. . . . 100 ден.
   ЛЕПИЊИ И ПИТИ
   • Лепиња . . . 20 ден.
   • Пита . . . 250 ден
   ДОРУЧЕК
   • Омлет по избор . . . 100 ден.
   • Англиски доручек . . . (јајца на око(2),сланина, печурки, колбас, помфрит) . . . 150 ден.
   • Европски доручек . . . (варени јајца(2),виршли(2), помфрит) . . . 150 ден.
   • Холандски доручек . . . (лепче, салата, помфрит) . . . 150 ден.
   • Шпански доручек . . . (тост, сланина, јајце на око (помфрит) . . . 150 ден.
   • Македонски доручек . . . (пита, јогурт или кисело млеко) . . . 150 ден.
   ЛАДНО ПРЕДЈАДЕЊЕ
   • Његошки пршут . . . 100гр . . . 320 ден.
   • Његошки суви колбаси . . . 100гр . . . 120 ден.
   • Његошки врат . . . 100гр . . . 210 ден.
   • Његошка печеница . . . 100гр . . . 210 ден.
   • Пршута . . . 100гр . . . 270 ден.
   • Телешка пршута . . . 100гр . . . 270 ден.
   • Мортадела . . . 100гр . . . 200 ден.
   • Кулен . . . 100гр . . . 120 ден.
   • Сирење овчо . . . 100гр . . . 100 ден.
   • Сирење козјо . . . 100гр . . . 100 ден.
   • Кашкавал овчи . . . 100гр . . . 150 ден.
   • Пармезан . . . 100гр . . . 270 ден.
   • Моцарела . . . 100гр . . . 90 ден.
   • Карпачо/бифтек . . . 200гр . . . 550 ден.
   • Карпачо/лосос . . . 200гр . . . 500 ден.
   • Карпачо морски плодови . . . 200гр . . . 600 ден.
   • Два елена ордевер . . . (за две лица) . . . 200гр . . . 300 ден.
   • Холадски кашкавал . . . 100гр . . . 300 ден.
   • Рокфорд Сирење . . . 100гр . . . 300 ден.
   ТОПЛО ПРЕДЈАДЕЊЕ
   • Крокети . . . 100гр. . . 150 ден.
   • Похован кашкавал . . . 250гр . . . 130 ден.
   • Похован модар патлиџан (парче) . . . 80 ден.
   • Поховани маслинки(моцарела) . . . 100гр . . . 150 ден.
   • Поховани тиквици(месо) . . . 100гр . . . 100 ден.
   • Похована пиперка (парче) . . . 80 ден.
   • Моцарела со пршута . . . 150гр . . . 200 ден.
   • Полнет компир . . .(шунка, гауда, павлака). . . 200гр . . . 150 ден.
   • Сланина/суви сливи . . . 150гр . . .150 ден.
   • Сланина/урми . . .150гр . . .150 ден.
   • Скандинавски компир . . .(шунка, лук, млеко, моцарела). . .200гр . . . 200 ден.
   • Печурки во бело вино . . . 200гр . . . 150 ден.
   • Вргањ на жар . . . 200гр . . . 150 ден.
   • Пикантен компир . . . 250гр . . . 150 ден.
   • Тортиља . . . (Шпански омлет) . . . 250гр . . . 150 ден.
   • Кростини . . . 200гр . . . 200 ден.
   • Роловани стапчиња парче . . . 20 ден.
   ПИЛЕШКО
   • Пилешки стек на жар . . . 200гр. . . . 170 ден.
   • Пилешки стек . . . (пил.стек, вргањ, пршута, кромид, лук, еспањол сос, павлака) . . . 250гр. . . . 240 ден.
   • Пилешки стек . . . (пил.стек, лути пиперчиња, маслинки, кориандер, лук, домати, босилок) . . . 250гр . . . 220 ден.
   • Пилешки стек . . . 250гр . . . 250 ден.
   • Пилешки стек . . . (пил.стек, шафран, кари, зелен бибер, крем сос) . . . 250гр. . . . 230 ден.
   • Пилешки шашлиќ . . . (пил.стек, кромид, домат, пиперка) . . . ЗООгр. . . . 220 ден.
   • Пилешки крилца . . . 250гр . . . 150 ден.
   • Пилешки прсти . . . 250гр . . . 220 ден.
   СВИНСКО
   • Бела вешалица на жар . . . 200гр. . . . 180 ден.
   • Свински ребра на жар . . . 200гр. . . . 160 ден.
   • Свинско филе на жар . . . 250гр. . . . 350 ден.
   • Плескавица "Два елена" . . . (мелено месо, зачини, кашкавал, сланина, јајце на око). . . 250гр. . . . 200 ден.
   • Увијач "Два елена" . . . (чадена вешалица, кашкавал, сланина, печурки) . . . 250гр.. . . 250 ден.
   • Свинска коленица во сос . . . (свинска буткица, сланина, кромид, корнишони, еспањол сос) . . . 350гр. . . . 450 ден.
   • Свинско печење . . . 1000гр. . . . 900 ден.
   • Прасечко печење . . . 1000гр. . . . 1200 ден.
   ДЕСЕРТИ
   • Палачинка по избор . . . 120 ден.
   • Овошје по избор . . . 150 ден.
   • Баклава . . . 90 ден.
   • Орасница . . . 90 ден.
   АПЕТИСАНИ
   • Бадеми . . . 100гр . . . 150 ден.
   • Лесници . . . 100гр . . . 150 ден.
   • Индиски ореви . . . 100гр . . . 150 ден.
   КАФЕ
   • Капучино . . . 60 ден.
   • Макијато . . . 60 ден.
   • Еспресо . . . 50 ден.
   • Шпанско . . . 120 ден.
   • Нес кафе . . . 80 ден.
   ЧАЈ
   • Чај . . . (топол) . . . 60 ден.
   • Чај . . . (ладен) . . . 90 ден.
   Локација
   Инфо

   Ресторан Два Елена

   Адреса: Загребска 31
   Места за седење (внатре): 110
   Места за седење (надвор): 60
   Картички: Visa,MasterCard,Maestro
   Јазици: Англиски
   Паркинг: 30
   Работно време: 09:00-24:00/ 09:00-01:00
   Вид на музика: Акустична, Староградска, Музика во живо
   Датум на отворање: 01.01.2008
   Посети на web страницата: 19589
   Безжичен интернет пристап (WiFi)   Во моментов нема ниту еден коментар!
   Одберете начин кој највеќе ви одговара и
   РЕЗЕРВИРАЈТЕ
   Може да одберете опција
   и веднаш ќе ве поврземе со ресторанот
   Или јавете се на:
   02 3085600 локал 925
   РЕЗЕРВИРАЈ