Градска кафеана Калабалак
Галерија:
Инфо
тел:+389 2 6091114
адреса:Пролет 1 А
http://www.kalabalak.mk
dragandamevski@yahoo.com
Места за седење (внатре): 50
Места за седење (надвор): 70
Картички: Visa, MasterCard, Maestro
Јазици:Англиски
Паркинг: Бесплатен
Работно време: 08:00-24:00/01:00
Вид на музика: Стагорадска
Датум на отворање:
WiFi
Локација
Мени
Кафиња и топли напитоци
 • Еспресо ... 40 ден.
 • Макијато(мало) ... 50 ден.
 • Макијато(големо) ... 60 ден.
 • Капучино ... 60 ден.
 • Нес кафе ... 70 ден.
 • Безкофеинско кафе ... 70 ден.
 • Салеп ... 70 ден.
 • Топло чоколадо ... 90 ден.
 • Чај ... 50 ден.
 • Млеко ... 40 ден.
 • Вода
 • Пелистерка 0,25 ... 40 ден.
 • Пелистерка 0,25 ... 60 ден.
 • Безалкохолни пијалоци
 • Кока кола 0,25 ... 60 ден.
 • Кока кола лајт 0,25 ... 60 ден.
 • Фанта 0,25 ... 60 ден.
 • Спрајт 0,25 ... 60 ден.
 • Тоник 0,25 ... 60 ден.
 • Швепс 0,25 ... 60 ден.
 • Портокал 0,20 ... 90 ден.
 • Праска 0,20 ... 90 ден.
 • Јаболко 0,20 ... 90 ден.
 • Боровница 0,20 ... 90 ден.
 • Цедевита ... 50 ден.
 • Цеден портокал 0,25 ... 110 ден.
 • Лимонада 0,25 ... 90 ден.
 • Пиво
 • Скопско 0,5 ... 70 ден.
 • Амстел 0,5 ... 90 ден.
 • Хајникен 0,33 ... 130 ден.
 • Старо прамен 0,5 ... 90 ден.
 • Каменица 0,5 ... 70 ден.
 • Туборг 0,33 ... 90 ден.
 • Алкохолни пијалоци 0,05
 • Ракија жолта тиквеш ... 50 ден.
 • Ракија жолта тиквеш ВС ... 80 ден.
 • Ракија бела тиквеш ... 50 ден.
 • Мастика ... 50 ден.
 • Узо ... 70 ден.
 • Узо Плумари ... 80 ден.
 • Смирноф ... 100 ден.
 • Абсолут ... 120 ден.
 • Вигор ... 70 ден.
 • Коњак ... 70 ден.
 • Шток ... 90 ден.
 • Џин ... 70 ден.
 • Мартини ... 100 ден.
 • Бејлис ... 140 ден.
 • Јегермастер ... 120 ден.
 • Додаток за сечен пијалок ... 30 ден.
 • Виски и Бурбони
 • Johni Walker... 140 ден.
 • Johni Walker Black ... 240 ден.
 • J&B ... 140 den.
 • Ballantine`s ... 140 den.
 • Chivas Regal ... 240 den.
 • Jameson ... 150 den.
 • Jack daniel`s ... 190 den.
 • Jim Bim ... 150 den.
 • Four Roses ... 150 den.
 • Famous Grouse ... 120 den.
 • Вина
 • Црвено вино
 • Кавадарка 1л ... 240 ден.
 • Александрија 0,75 ... 430 ден.
 • Т`га за југ 0,75 ... 450 ден.
 • Мерло сс 0,75 ... 700 ден.
 • Вранец сс 0,75 ... 700 ден.
 • Кабарнет сс 0,75 ... 700 ден.
 • Розе 0,75 ... 300 ден.
 • Бело Вино
 • Смедеревка 1л ... 240 ден.
 • Траминец 0,75 ... 430 ден.
 • Александрија 0,75 ... 430 ден.
 • Шардоне сс 0,75 ... 700 ден.
 • Темјаника сс 0,75 ... 700 ден.
 • Ризлинг сс 0,75 ... 700 ден.
 • Наливни вина
 • Тиквеш Бело/Црвено
 • 1Литар ... 240 ден.
 • 0,5л. ... 120 ден.
 • 0,25л. ... 60 ден.
 • Тиквеш Вранец- Шардоне
 • 1литар ... 440 ден.
 • 0,5л ... 220 ден.
 • 0,25л ... 110 ден.
 • Греано вино 0,2 .. 70 ден.
 • Појадок
 • Омлет со шунка и кашкавал ... 100 ден.
 • Македонски омлет ... 90 ден.
 • Пржени јајца,сланина колбас ... 110 ден.
 • Пржени лепчиња ... 90 ден.
 • тост со помфрит ... 110 ден.
 • Француски сендвич ... 80 ден.
 • со секој појадок следува (јогурт,чај или џус)
 • Салати
 • Македонска салата(домати,пиперка,кромид) ... 90 ден.
 • Егејска салата (домат,краставици,пиперки,сирење,кромид) ... 100 ден.
 • Шопска салата (домати,краставица,кромид,сирење) ... 100 ден.
 • Мешана салата (морков,цвекло,марула,зелка) ... 80 ден.
 • Туна салата (марула,туна,домат,кромид,пченка) ... 120 ден.
 • Мимоза салата (марула, две варени јајца) ... 80 ден.
 • Кисела зелка ... 90 ден.
 • Чорби и прилози
 • Пилешка чорба ... 80 ден.
 • Телешка чорба ... 80 ден.
 • Лепче ... 20 ден.
 • Нафора ... 50 ден.
 • Помфрит 200гр. ... 60 ден.
 • Помфрит со сирење 250 гр. ... 80 ден.
 • Пекарски компир 200гр. ... 60 ден.
 • Мезиња
 • Овчо сирење 100гр. ... 90 ден.
 • Биено сирење на скара 120гр. ... 120 ден.
 • Биено сирење со сланина 150 гр. ... 150 ден.
 • Топено сирење 150гр. ... 120 ден.
 • Кашкавал овчи 100гр. ... 130 ден.
 • кашкавал со сланина 150гр. ... 150 ден.
 • Чварки 130гр. ... 140 ден.
 • Таратур 300гр. ... 90 ден.
 • Кајмак 100гр. ... 80 ден.
 • Печурки во кајмак 250гр. ... 140 ден.
 • Печурки на скара 200гр. ... 110 ден.
 • Пинџур 250гр. ... 100 ден.
 • Ајвар 250гр. ... 100 ден.
 • Пиперка во павлака 150гр. ... 90 ден.
 • Везени пиперки пар ... 20 ден.
 • Пиперки со лук пар ... 25 ден.
 • Луто пиперче пар ...20 ден.
 • Тиквици во павлака 150 гр. ... 100 ден.
 • Чипс од тиквици 100гр. ... 80 ден.
 • Калабалак тиквички 200гр. ... 130 ден.
 • Чипс 200 гр. ... 70 ден.
 • Чипс со кашкавал 250 гр. ... 90 ден.
 • Пилешки стапчиња 200гр. ... 120 ден.
 • Лути пилешки стапчиња 230 гр. ... 130 ден.
 • Похован стек 200 гр... 160 ден.
 • Пилешки прсти 240 гр. ... 160 ден.
 • Пилешки крилца 240гр. ... 150 ден.
 • Поховани тиквички 150гр. ... 100 ден.
 • Поховани печурки 150 гр. ... 120 ден.
 • Похован кашкавал 150 гр. ... 100 ден.
 • Поховани зденки 240гр ... 120 ден.
 • Поховано сирење 150гр. ... 120 ден.
 • Даски
 • Даска Калабалак(2 особи) (сирење,кашкавал,шунка,кулен,пршут)... 300 ден
 • Даска Калабалак(4 особи) (сирење,кашкавал,шунка,кулен,пршут)... 450 ден
 • Скара
 • Ќебап 30гр ... 12 ден.
 • Уштипак 65гр ... 30 ден.
 • Уштипци во кајмак 250гр ... 190 ден.
 • Плескавица 250гр ... 110 ден.
 • Шарска плескавица 270гр ... 150 ден.
 • Пилешки стек 250гр. ... 140 ден.
 • Пилешки батак 250гр. ... 140 ден.
 • Увијач пилешки 200гр ... 150 ден.
 • Увијач свински 200гр ... 160 ден.
 • Ражнич свински 200гр ... 140 ден.
 • Бела вешалица 200гр ... 160 ден.
 • Димена вешалица 250гр ... 180 ден.
 • Кременадла вратна(бес коска) 200гр ... 170 ден.
 • Ребра 350гр ... 160 ден.
 • Колбас 200гр. ... 130 ден.
 • Десерти
 • Падобранец ... 70 ден.
 • Орасница ... 70 ден.
 • Баклава ... 50 ден.
 • РЕЗЕРВИРАЈТЕ МАСА
  Изберете датум и време
  Датум


  Време


  Бр. гости


  Или јавете се на:
  +389 2 6091114
  Галерија:
  Мени
  Кафиња и топли напитоци
 • Еспресо ... 40 ден.
 • Макијато(мало) ... 50 ден.
 • Макијато(големо) ... 60 ден.
 • Капучино ... 60 ден.
 • Нес кафе ... 70 ден.
 • Безкофеинско кафе ... 70 ден.
 • Салеп ... 70 ден.
 • Топло чоколадо ... 90 ден.
 • Чај ... 50 ден.
 • Млеко ... 40 ден.
 • Вода
 • Пелистерка 0,25 ... 40 ден.
 • Пелистерка 0,25 ... 60 ден.
 • Безалкохолни пијалоци
 • Кока кола 0,25 ... 60 ден.
 • Кока кола лајт 0,25 ... 60 ден.
 • Фанта 0,25 ... 60 ден.
 • Спрајт 0,25 ... 60 ден.
 • Тоник 0,25 ... 60 ден.
 • Швепс 0,25 ... 60 ден.
 • Портокал 0,20 ... 90 ден.
 • Праска 0,20 ... 90 ден.
 • Јаболко 0,20 ... 90 ден.
 • Боровница 0,20 ... 90 ден.
 • Цедевита ... 50 ден.
 • Цеден портокал 0,25 ... 110 ден.
 • Лимонада 0,25 ... 90 ден.
 • Пиво
 • Скопско 0,5 ... 70 ден.
 • Амстел 0,5 ... 90 ден.
 • Хајникен 0,33 ... 130 ден.
 • Старо прамен 0,5 ... 90 ден.
 • Каменица 0,5 ... 70 ден.
 • Туборг 0,33 ... 90 ден.
 • Алкохолни пијалоци 0,05
 • Ракија жолта тиквеш ... 50 ден.
 • Ракија жолта тиквеш ВС ... 80 ден.
 • Ракија бела тиквеш ... 50 ден.
 • Мастика ... 50 ден.
 • Узо ... 70 ден.
 • Узо Плумари ... 80 ден.
 • Смирноф ... 100 ден.
 • Абсолут ... 120 ден.
 • Вигор ... 70 ден.
 • Коњак ... 70 ден.
 • Шток ... 90 ден.
 • Џин ... 70 ден.
 • Мартини ... 100 ден.
 • Бејлис ... 140 ден.
 • Јегермастер ... 120 ден.
 • Додаток за сечен пијалок ... 30 ден.
 • Виски и Бурбони
 • Johni Walker... 140 ден.
 • Johni Walker Black ... 240 ден.
 • J&B ... 140 den.
 • Ballantine`s ... 140 den.
 • Chivas Regal ... 240 den.
 • Jameson ... 150 den.
 • Jack daniel`s ... 190 den.
 • Jim Bim ... 150 den.
 • Four Roses ... 150 den.
 • Famous Grouse ... 120 den.
 • Вина
 • Црвено вино
 • Кавадарка 1л ... 240 ден.
 • Александрија 0,75 ... 430 ден.
 • Т`га за југ 0,75 ... 450 ден.
 • Мерло сс 0,75 ... 700 ден.
 • Вранец сс 0,75 ... 700 ден.
 • Кабарнет сс 0,75 ... 700 ден.
 • Розе 0,75 ... 300 ден.
 • Бело Вино
 • Смедеревка 1л ... 240 ден.
 • Траминец 0,75 ... 430 ден.
 • Александрија 0,75 ... 430 ден.
 • Шардоне сс 0,75 ... 700 ден.
 • Темјаника сс 0,75 ... 700 ден.
 • Ризлинг сс 0,75 ... 700 ден.
 • Наливни вина
 • Тиквеш Бело/Црвено
 • 1Литар ... 240 ден.
 • 0,5л. ... 120 ден.
 • 0,25л. ... 60 ден.
 • Тиквеш Вранец- Шардоне
 • 1литар ... 440 ден.
 • 0,5л ... 220 ден.
 • 0,25л ... 110 ден.
 • Греано вино 0,2 .. 70 ден.
 • Појадок
 • Омлет со шунка и кашкавал ... 100 ден.
 • Македонски омлет ... 90 ден.
 • Пржени јајца,сланина колбас ... 110 ден.
 • Пржени лепчиња ... 90 ден.
 • тост со помфрит ... 110 ден.
 • Француски сендвич ... 80 ден.
 • со секој појадок следува (јогурт,чај или џус)
 • Салати
 • Македонска салата(домати,пиперка,кромид) ... 90 ден.
 • Егејска салата (домат,краставици,пиперки,сирење,кромид) ... 100 ден.
 • Шопска салата (домати,краставица,кромид,сирење) ... 100 ден.
 • Мешана салата (морков,цвекло,марула,зелка) ... 80 ден.
 • Туна салата (марула,туна,домат,кромид,пченка) ... 120 ден.
 • Мимоза салата (марула, две варени јајца) ... 80 ден.
 • Кисела зелка ... 90 ден.
 • Чорби и прилози
 • Пилешка чорба ... 80 ден.
 • Телешка чорба ... 80 ден.
 • Лепче ... 20 ден.
 • Нафора ... 50 ден.
 • Помфрит 200гр. ... 60 ден.
 • Помфрит со сирење 250 гр. ... 80 ден.
 • Пекарски компир 200гр. ... 60 ден.
 • Мезиња
 • Овчо сирење 100гр. ... 90 ден.
 • Биено сирење на скара 120гр. ... 120 ден.
 • Биено сирење со сланина 150 гр. ... 150 ден.
 • Топено сирење 150гр. ... 120 ден.
 • Кашкавал овчи 100гр. ... 130 ден.
 • кашкавал со сланина 150гр. ... 150 ден.
 • Чварки 130гр. ... 140 ден.
 • Таратур 300гр. ... 90 ден.
 • Кајмак 100гр. ... 80 ден.
 • Печурки во кајмак 250гр. ... 140 ден.
 • Печурки на скара 200гр. ... 110 ден.
 • Пинџур 250гр. ... 100 ден.
 • Ајвар 250гр. ... 100 ден.
 • Пиперка во павлака 150гр. ... 90 ден.
 • Везени пиперки пар ... 20 ден.
 • Пиперки со лук пар ... 25 ден.
 • Луто пиперче пар ...20 ден.
 • Тиквици во павлака 150 гр. ... 100 ден.
 • Чипс од тиквици 100гр. ... 80 ден.
 • Калабалак тиквички 200гр. ... 130 ден.
 • Чипс 200 гр. ... 70 ден.
 • Чипс со кашкавал 250 гр. ... 90 ден.
 • Пилешки стапчиња 200гр. ... 120 ден.
 • Лути пилешки стапчиња 230 гр. ... 130 ден.
 • Похован стек 200 гр... 160 ден.
 • Пилешки прсти 240 гр. ... 160 ден.
 • Пилешки крилца 240гр. ... 150 ден.
 • Поховани тиквички 150гр. ... 100 ден.
 • Поховани печурки 150 гр. ... 120 ден.
 • Похован кашкавал 150 гр. ... 100 ден.
 • Поховани зденки 240гр ... 120 ден.
 • Поховано сирење 150гр. ... 120 ден.
 • Даски
 • Даска Калабалак(2 особи) (сирење,кашкавал,шунка,кулен,пршут)... 300 ден
 • Даска Калабалак(4 особи) (сирење,кашкавал,шунка,кулен,пршут)... 450 ден
 • Скара
 • Ќебап 30гр ... 12 ден.
 • Уштипак 65гр ... 30 ден.
 • Уштипци во кајмак 250гр ... 190 ден.
 • Плескавица 250гр ... 110 ден.
 • Шарска плескавица 270гр ... 150 ден.
 • Пилешки стек 250гр. ... 140 ден.
 • Пилешки батак 250гр. ... 140 ден.
 • Увијач пилешки 200гр ... 150 ден.
 • Увијач свински 200гр ... 160 ден.
 • Ражнич свински 200гр ... 140 ден.
 • Бела вешалица 200гр ... 160 ден.
 • Димена вешалица 250гр ... 180 ден.
 • Кременадла вратна(бес коска) 200гр ... 170 ден.
 • Ребра 350гр ... 160 ден.
 • Колбас 200гр. ... 130 ден.
 • Десерти
 • Падобранец ... 70 ден.
 • Орасница ... 70 ден.
 • Баклава ... 50 ден.
 • РЕЗЕРВИРАЈТЕ МАСА
  Изберете датум и време
  ДатумВреме Бр. гости
  Или јавете се на:
  +389 2 6091114